Eurecat rebrà 20 MEUR per reforçar la transferència tecnològica

La Generalitat aprova una nova partida destinada al desenvolupament de noves línies de recerca industrial

Categories:

ACN

La Generalitat vol impulsar la recerca i el desenvolupament tecnològic i industrial
La Generalitat vol impulsar la recerca i el desenvolupament tecnològic i industrial | Eurecat

La Generalitat ha aprovat destinar 20 milions d'euros al centre tecnològic d'Eurecat i a les seves societats vinculades per impulsar el desenvolupament de noves línies de recerca industrial i reforçar el sistema català de transferència tecnològica. Per assolir aquests objectius, l'executiu proposa la contractació de serveis de recerca i desenvolupament (R+D) per part d'empreses del país, invertir en llicències de patents o fomentar la creació de noves companyies de base tecnològica, segons ha detallat en els acords de Govern publicats aquest dimarts. L'ajut respon a la voluntat de consolidar Eurecat com el gran centre tecnològic integrat de Catalunya, un procés que va començar l'any 2015 amb la unió de diverses institucions.

Inicialment es van fusionar els centres tecnològics Ascamm, Cetemmsa, Barcelona Media i BDigital. En paral·lel, el CTM Centre Tecnològic va començar a actuar com a centre inscrit i amb dependència funcional directa d'Eurecat. Posteriorment, Eurecat va absorbir el CTSS de Reus, el Maqcentre de Lleida, el CTQC de Tarragona, la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i el CTM Centre Tecnològic.

A més, a finals del 2016, la fundació Eurecat i Leitat van signar un acord de vinculació permanent amb l'objectiu de promoure un únic projecte estratègic estructural i funcional.