Les millors apps per gaudir de la Castanyada i Halloween

Des de jocs de memòria, fins a relats de por o filtres per a ‘selfies’ i ser el més original en aquests dies

Redacció

Celebra la Castanyada i Halloween amb les apps
Celebra la Castanyada i Halloween amb les apps

Algunes persones, quan arriba finals d’octubre i veu la festivitat de Tots Sants propera, només pensen en castanyes, moniatos, panellets, moscatell, ratafia. D’altres, han sucumbit davant la moda del Halloween, que barreja les tradicions de la Castanyada a casa nostra amb carbasses tallades en forma de cara, disfresses terrorífiques i històries de por. I això passa tant en l’esfera real com en la digital, on l’allau d’apps que ja es poden trobar a les botigues d’Android i iOS. Des de jocs per als més menuts, fins a filtres per penjar a Instagram la fotografia que més espantarà els seguidors.

Exercitar la memòria i mantenir viva la festivitat

El joc La Castanyada és una bona opció perquè els infants mantinguin viva la tradició d’aquests dies i, alhora, millorin la seva memòria. Aquest joc està dissenyat perquè els usuaris repassin els elements típics del festiu i de la tardor, i ho fa seguint el clàssic sistema d’ús de cartes cap per avall. El repte és anar obtenint més punts partida rere partida.

El joc compta amb quatre nivells de dificultat per adaptar-se a l’edat i habilitats de cada persona per treballar la memòria espacial i de treball, l’enfocament, la fragmentació i la capacitat de concentració.

També per a la canalla podem descarregar-nos l’aplicació La Castanyera en els terminals d’Apple. La solució s’ha creat per conèixer la història d’aquest personatge i el seu gat Marrameu a través d’il·lustracions originals interactives, una narració per escoltar el conte i la possibilitat de gaudir de l’app en català, castellà i anglès.

A la cerca d’esperits

Si algú vol imitar els especialistes en la cerca d’esperits que apareixen a la televisió, Fantasmas (per a Android) i Ghost Radar (per a iOS) són l’eina ideal. Presenten un tauler que busca fantasmes a partir de l’energia que desprenen. Utilitzen una càmera, un radar, un detector d’activitat paranormal i, fins i tot, eines per gravar psicofonies.

I si algú busca traslladar la Ouija en format físic a l’entorn digital, la seva aplicació és Spirit Board Simulator. Tal com diu el nom, és això, una simulació, ja que la tecnologia és qui s’encarrega de donar les respostes a les preguntes. Una bona solució per als qui volen provar-ho, però temen que pugui tenir conseqüències des del més enllà. Està disponible per a mòbils amb Android i per als dispositius d’Apple.

Ser part d’una història de terror

House of Terror: Valerie's Revenge és un joc pensat per usar ulleres de realitat virtual -tot i que es pot jugar sense elles- i endinsar-se en una casa encantada on trobar monstres, fantasmes i altres criatures tenebroses. L’usuari haurà d’avançar per les habitacions resolent puzles, buscant pistes i aguditzant l’enginy per superar totes les tramptes i evitar que l’enxampin.

I si tota la vida s’han explicat contes i històries de por, ara ho pot fer una app. Historias de terror té tota mena de relats per als més porucs i els més valents a la carta. A més a més, disposa de grups per explicar històries i fer peticions de llegendes que t’han explicat de petit. Però si prefereixes explicar tu els teus propis relats i amb la teva pròpia veu, però vols afegir efectes sonors terrorífics, Haloween Soundboud és el millor catàleg per obtenir materials com crits, portes que es tanquen de cop, tempestes o riures malèfics.

Fotografies creatives i de terror

Malgrat que les xarxes socials ja ofereixen tota mena de màscares i efectes per adaptar les selfies al moment l’any en qüestió, existeixen una multiplicitat d’aplicacions que poden convertir-te en un fantasma, un vampir, un monstre o qualsevol altre personatge que podries imaginar.

Etiquetes