L’Hospital Clínic i Leitat creen CATI Incubator per impulsar l’emprenedoria en salut digital

L’Hospital Clínic i Leitat inauguren CATI Incubator, la seva incubadora per a projectes de Digital Health

Redacció

CATI s'ubicarà al carrer Urgell de Barcelona, on hi ha la parròquia de Sant Isidor
CATI s'ubicarà al carrer Urgell de Barcelona, on hi ha la parròquia de Sant Isidor | Cedida

L’Hospital Clínic i Leitat han llançat la CATI Incubator, una incubadora per accelerar i oferir assessorament en innovació a projectes relacionats amb l’àmbit de la salut digital que resolguin necessitats no cobertes en els sistemes de salut espanyol i europeu. El projecte es troba emmarcat en la iniciativa Clinical Clinical Advanced TechnologiesInitiative (CATI) creada per ambdós organismes per fomentar la innovació en tecnologia hospitalària.

La incubadora d’ubicarà a l’edifici de 8.000 m2en construcció al carrer Urgell de Barcelona, el qual serà la seu de CATI. Comptarà amb una oficina de gestió i recepció, una zona de coworking, sales de reunions, àrees de training i un showroom sobre les noves tecnologies en la digitalització de la salut. A més, els emprenedors disposaran d'accés a les capacitats cientificotecnològiques de Leitat en biomedicina, intel·ligència artificial, ciberseguretat, robòtica, impressió 3D, sensòrica, IoT i big data incloent l'accés al Centre d'Excel·lència IA HERMES. Fins a l’obertura del nou espai, la infraestructura es trobarà a l’equipament de Leitat a la Plaça Catalunya.

Les empreses i emprenedors que vulguin rebre suport de la incubadora hauran d’enviar les seves sol·licituds, que seran avaluades per un comitè d’experts. Les iniciatives aprovades podran establir-se a l’espai per un termini d’entre un i tres anys. La temporalitat i els serveis als quals es tindrà accés variarà depenent de si les iniciatives provenen de persones físiques o jurídiques i també de la modalitat d'incubació -inicial, avançat, expert- en la què es classifiqui la proposta.