Aplicar les noves tecnologies per millorar l’hospitalització dels joves

La Mobile World Capital Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, Boston Children’s Hospital i Garage Stories impulsen una hackató per crear noves aplicacions en salut

Categories:

RedaccióACN

Foto de família de les entitats promotores de la hackató 'Hack the Hospital - 5G Transatlantic Lab 2021'
Foto de família de les entitats promotores de la hackató 'Hack the Hospital - 5G Transatlantic Lab 2021' | Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública

Millorar l’estada dels adolescents en hospitals a través de la tecnologia 5G i la Realitat Estesa (XR). Aquest és l’objectiu de la hackató impulsada per la Mobile World Capital Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, Boston Children’s Hospital i Garage Stories, i que tindrà lloc del 21 al 23 de maig. L’esdeveniment comptarà amb prop de 300 persones i se celeberarà en un format híbrid de manera conjunta a Barcelona i Boston.

Els participants hauran de treballar en idees que redueixin l'impacte negatiu que té en els pacients pediàtrics i les seves famílies l'experiència d'una llarga hospitalització. La marató s'organitzarà en 50 equips de 6 persones de diferents nacionalitats que tindran l'ajuda de pacients dels dos hospitals d’entre 12 i 17 anys i una àmplia tipologia de professionals, des d’enginyers, a educadors, dissenyadors, psicòlegs o treballadors de la salut.

Durant les dues setmanes prèvies a la hackató, del 10 al 20 de maig, es realitzaran diferents activitats online per als participants amb experts de renom internacional en temes d’investigació, innovació i tecnologia com el Big Data, IoT o XR. Entre ells, destaca la presència de Google, Walt Disney Studios o investigadors de centres com el MIT de Boston, Harvard o NYU (New York University).

Salut mental, socialització, entreteniment i l'experiència sanitària i familiar són els tres eixos principals de la hackató, que situa la tecnologia intel·ligent del 5G com a motor de canvi en l’àmbit.

Etiquetes