Barcelona, visionària de la nova economia

El BNEW celebra la segona edició de l’esdeveniments amb més de 800 ponents experts en el futur de la indústria, la mobilitat, el talent o la ciència en un nou entorn cada cop més digitalitzat

Redacció

BNEW celebra la segona edició amb l'ambició de superar els resultats de l'any anterior
BNEW celebra la segona edició amb l'ambició de superar els resultats de l'any anterior | Cedida

El Barcelona New Economy Week (BNEW) ha donat el tret de sortida a la segona edició amb l'objectiu de posicionar Barcelona com a "capital mundial" de la nova economia. L’esdeveniment ha programat més de 240 hores d’activitats amb més de 800 ponents en set escenaris diferents de la capital catalana per debatre sobre sostenibilitat, mobilitat, ciència, talent, ciutat, logística, immobiliària, comerç electrònic, indústria digital i zones econòmiques. La previsió és superar els 11.000 inscrits de 111 països i els 25.000 contactes entre professionals de l’any passat.

"Després de la Mercè, és l'acte que se celebra en més espais de manera simultània", ha assegurat el delegat del govern espanyol al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, en l'acte d'inauguració del BNEW. A l'esdeveniment ha participat també el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que ha assegurat que la ciutat és la que està superant la pandèmia “a major velocitat” a Espanya i que és una de les “millor preparades per impulsar l’economia del futur amb un model basat en els nous sectors de l’economia verda i digital”.

La secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Matilde Villarroya, ha apostat per una economia més competitiva basada en “un nou model d'innovació, tecnologia i talent”. Per això ha situat com a fonamental la col·laboració entre l’administració pública i el sector privat, així com traçar un full de ruta comú per optimitzar la injecció de recursos financers provinents dels fons europeus Next Generation.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, també ha fet referència als diners que han d’arribar de la Unió Europea, els quals ha definit com una “oportunitat històrica” i ha assenyalat que poden ser decisius per modernitzar la cadena de valor de sectors estratègics, ajudar les empreses a tenir més presència a l’exterior i invertir en recursos humans. Tots ells, deures pendents i que, ha apuntat, són prioritats per al govern espanyol.