La 5G, les ‘fintech’ i la IoT, principals protagonistes del MWC 2022

La GSMA presenta els sis temes clau sobre els quals versarà el congrés, que també inclouen la intel·ligència artificial, el núvol i les ‘start-ups’

Categories:

Redacció

L'edició del Mobile World Congress de 2022 se celebrarà entre el 28 de febrer i el 3 de març
L'edició del Mobile World Congress de 2022 se celebrarà entre el 28 de febrer i el 3 de març | GSMA

La nova edició del Mobile World Congress (MWC), prevista per celebrar-se entre el 28 de febrer i el 3 de març de 2022, centrarà les seves activitats al voltant de sis temes principals: la connectivitat 5G, les tecnologies financeres (fintech), la internet de les coses (Internet of Things, IoT), el núvol, la intel·ligència artificial (IA) i l’horitzó tecnològic. Així ho han anunciat el director de màrqueting de la GSMA, Mark Callender, i l’editor de continguts, Kavit Majithia, en una roda de premsa telemàtica retransmesa des de LinkedIn.

La cinquena generació de tecnologies mòbils ja va ser una de les protagonistes de la darrera edició del congrés de telefonia, amb propostes com la conducció remota presentada a l’estand del govern. En l’edició del 2022, la 5G guanyarà encara més presència per “la rapidesa que aporta als mòbils i les grans oportunitats comercials que proporciona, tant per a operadors com per a empreses”, segons ha apuntat Callender. A Catalunya, la implementació d’aquesta nova tecnologia passa per les mans de les principals teleoperadores de l’Estat espanyol, i des de la GSMA apunten que s’espera que el 2025 un terç de la població mundial hi tingui accés. Per la seva banda, les fintech s’abordaran des de diversos fronts, des del seu increment d’ús arran de la pandèmia fins a l’expansió i consolidació de les criptomonedes i els digital wallets.

L’expansió del núvol i la intel·ligència artificial

El núvol i la intel·ligència artificial tornaran a ser innovacions amb rellevància al MWC 2022. Les tecnologies cloud han experimentat un gran creixement econòmic durant la pandèmia, i des de la GSMA apunten que per 2026 generaran un volum de fins a 75.000 milions de dòlars. Les prediccions amb la IA no es queden curtes, ja que des de l’organització han citat estudis que preveuen uns ingressos superiors als 170.000 milions de dòlars de cara al 2025. De fet, la demanda de treballadors especialitzats en aquest camp no deixa de créixer, i en la darrera edició del MWC ja es van presentar diverses iniciatives catalanes nascudes del món universitari.

Pel que respecta a la internet de les coses, l’esdeveniment preveu organitzar diverses conferències, en les quals els ponents debatran sobre “com les diferents utilitats es poden relacionar i treballar juntes”, segons ha explicat Callender a la roda de premsa. Finalment, el món de les start-ups tornarà un any més al congrés a través del 4YFN (4 Years From Now), que en la nova edició tindrà molt en compte la seva relació amb la inclusió, la diversitat o la sostenibilitat. “La indústria tecnològica té un rol únic per a la reducció d’emissions perquè, mentre tots els sectors han d’intentar contaminar menys, la digitalització pot proporcionar solucions a la resta de sectors”, ha assegurat Majithia.