La demanda de professionals especialitzats en intel·ligència artificial creix un 165%

El sector ocupa més de 78.000 persones arreu del món i preveu un augment de la demanda en personal qualificat

Categories:

Redacció

Durant l'agost de 2021, s'han tancat arreu del món més de 18.000 ofertes de treball relacionades amb la intel·ligència artificial
Durant l'agost de 2021, s'han tancat arreu del món més de 18.000 ofertes de treball relacionades amb la intel·ligència artificial | Alex Knight (Pexels)

Ordenar dades, detectar problemes de salut mental, optimitzar les compres en línia o fins i tot compondre cançons. Les aplicacions de la intel·ligència artificial (IA) són cada vegada més àmplies i específiques, raó per la qual el sector creix amb pas ferm. Així ho corrobora el darrer informe de Global Data, que registra un total de 78.210 ofertes de treball arreu del món durant aquest mes d’agost relacionades amb l’ús d’algoritmes i xarxes neuronals, un 165% més que les comptabilitzades el juliol de 2020.

Aquest augment de demanda en oficis relacionats amb la intel·ligència artificial respon a la digitalització forçada per la pandèmia sanitària dels darrers mesos, i coincideix amb la creació de llocs de feina que el sector TIC ha propiciat a Catalunya, segons registra l’informe Digital Talent Overview 2021. L’analista de Global Data Vishwas Vyas preveu que aquest augment de l’automatització “generi nous treballs relacionats amb la IA al mercat i dispari la necessitat de personal qualificat en els pròxims anys”.

El creixement més gran en demanda d’ocupació registrat durant els darrers mesos es troba entre desembre de 2020 i febrer de 2021, període en què el nombre d’ofertes actives en posicions relacionades amb la IA va créixer en 15.000 persones. Amb tot, és el març de 2021 el moment en què més noves publicacions hi ha a la indústria, superant les 32.000 peticions. La xifra màxima de professionals buscats en intel·ligència artificial arriba el juliol de 2021, amb gairebé 80.000 ofertes. L’agost és el primer mes en què es registra una lleugera davallada en nombre de peticions de treball actives, però això es deu al fet que, per primera vegada en el període analitzat, s’han tancat més ofertes de les que s’han publicat.