Els addictes al mòbil són més vulnerables davant el cibercrim

Passar un nombre elevat d’hores connectat a les xarxes i internet incrementa les possibilitats de coincidir amb un ciberdelinqüent

Categories:

Redacció

Les persones amb addicció al mòbil acostumen a passar més temps en públic i menys amb la família
Les persones amb addicció al mòbil acostumen a passar més temps en públic i menys amb la família | Priscilla Du Preez / Unsplash

Les persones addictes al telèfon mòbil són més vulnerables al cibercrim. Així ho ha conclòs una recerca liderada per les universitats Oberta de Catalunya (UOC), la d’Oviedo i la Politècnica de Madrid, la qual ha constatat que una presència elevada a les xarxes socials i a internet fa “créixer les possibilitats de coincidir en l’espai temps amb un ciberdelinqüent”, apunten en un comunicat.

La investigació ha ratificat un fet que els experts ja podien predir. La confirmació, assenyalen, “permet dissenyar estratègies de detecció més concretes i centrar l’atenció en alguns components que fins ara no s’havien considerat en la identificació i prevenció dels ciberdelictes”.

L’estil de vida també intervé

L’estudi s’ha basat en la teoria de les activitats rutinàries de l’estil de vida i de com aquestes es relacionen amb l’addicció al mòbil. En aquest sentit, els investigadors han pogut confirmar que les persones amb més risc de ser víctimes dels perills de la xarxa “tenen més possibilitats de tenir estils de vida que consisteixen a passar més temps en públic i lluny de la família.

La recerca s’ha publicat a la revista Internation Journal of Environmental Research and Public Health.

Etiquetes