Vic obre la porta del sector agroalimentari a la tecnologia ‘blockchain’

El CBCat crea el Node d’alimentació i begudes per impulsar la transformació del model productiu i crear noves oportunitats laborals de valor afegit

Categories:

Redacció

Vic rep el Node d'alimentació i begudes per transformar el sector a partir de la 'blockchain'
Vic rep el Node d'alimentació i begudes per transformar el sector a partir de la 'blockchain' | CBCat

El Centre Blockchain de Catalunya (CBCat) ha presentat el Node d’alimentació i begudes, un projecte dissenyat per introduir l’adopció de la cadena de blocs i les tecnologies descentralitzades. Amb localització a Vic, l’espai treballarà en la transformació del model productiu, creació de noves oportunitats laborals de valor afegit i retenció del talent a Osona, com també donarà servei a tot el territori.

La subseu del CBCat es basarà en tres eixos estratègics: un projecte per neutralitzar la petja de carboni; el Fòrum Sent Soví, un observatori de les tendències de la tecnologia blockchain en alimentació i begudes amb impacte a escala internacional, i l'Espai Llavor, un fons d'inversió i incubadora per a projectes d'aquest àmbit.

El sector agroalimentari representa el 20% de les empreses, el 31% de l’ocupació i el 47% de la facturació a la comarca, per la qual cosa el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha destacat que la iniciativa ajudarà a “transformar digitalment un sector també cabdal per al país, a la vegada que promourà la creació d’indústria vinculada a la nova economia digital en el territori”.

L’espai iniciarà l’activitat el pròxim mes d’octubre i celebrarà una jornada sobre blockchain i alimentació referent a escala internacional a principis del 2022.

Etiquetes