Els consells de TikTok per generar bons continguts

La plataforma recomana a les marques i empreses que creïn experiències úniques, creatives i que fugin de la publicitat més clàssica

Categories:

Redacció

TikTok ofereix consells per generar continguts atractius
TikTok ofereix consells per generar continguts atractius | Solen Feyissa / Unsplash

TikTok està a punt d’assolir els 1.000 milions d’usuaris a la plataforma. Una xifra astronòmica que hauria pogut tenir assegurada molt abans si el passat juny del 2020 l’Índia no l’hagués prohibit entre la seva ciutadania, però que, tot i així, demostra que és una de les eines predilectes per als influenciadors i creadors de continguts que volen arribar a un públic cada cop més ampli. I també per a les marques, que posen cada cop més atenció als canals digitals. Per tal d’incrementar les possibiltiats d’èxit dels qui volen usar-la com a eina de publicitat i màrqueting, la xarxa social ha fet públics alguns consells.

  1. Interactuar com un usuari. La companyia recomana unir-se a les converses i crear comunitat per conèixer de primera mà què es diu, amb quin to, quina terminologia s’empra i detectar usuaris actius.
  2. Pensar primer en TikTok. Si un creador de continguts vol iniciar una conversa o posicionar un fet com a tendència, necessita iniciar el diàleg amb l’usuari seguint les pautes de la xarxa social. La naturalesa, el dinamisme i la transparència són alguns dels trets que descriuen la cultura de la plataforma, i els quals cal seguir per tenir èxit.
  3. Construir una narrativa. Molt relacionat amb el punt anterior, ja que el guió amb els passos a seguir han d’estar alineats amb la creativitat i la cultura que desprenen els usuaris de la xarxa.
  4. Crear amb intenció, no fer anuncis. Malgrat que aquesta màxima és aplicable a qualsevol plataforma, TikTok destaca que els membres de la comunitat premien la creativitat i l’autenticitat, per la qual cosa les marques han de fugir de la publicitat més clàssica i oferir continguts de valor afegit alineats amb la seva filosofia i amb la de la xarxa social.

Crear experiències úniques

“Sempre recordem a les marques que no pensin massa. TikTok és el lloc on l’autenticitat i la realitat no només s’accepten, se celebren”, assenyala la directora global de solucions per a petites empreses de la plataforma, Becca Sawyer. Una clara referència a la importància de no fer evident la publicitat, sinó a generar continguts que porten implícit aquest element de màrqueting sense que es vegi clarament.

En aquest sentit, la directiva recomana generar productes d’entreteniment immersiu i que fomentin viure experiències úniques. “Un error comú és acostar-se a TikTok amb la mentalitat que l’últim clic és el sant greal”, afirma, per la qual cosa encoratja les empreses que vulguin endinsar-se a la plataforma que facin ús de les eines, plantilles i recursos oferts per generar continguts de manera senzilla i alineats amb la cultura dels usuaris que formen aquesta comunitat.