Barcelona destina 300 tauletes electròniques a combatre l’atur

L’Ajuntament engega un servei de préstec de dispositius Chromebooks per ajudar els participants de programes ocupacionals a seguir les activitats

ACN

Les tauletes ajudaran els participants a seguir els programes ocupacions de Barcelona
Les tauletes ajudaran els participants a seguir els programes ocupacions de Barcelona | Google

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un servei de préstec de 300 tauletes electròniques a participants de programes ocupacionals, sobretot joves en atur o amb dificultats per trobar una feina i d’altres col·lectius vulnerables. El servei de préstec de dispositius Chromebooks l'ha finançat el Comissionat d’Innovació Digital amb 100.000 euros i el gestionarà Barcelona Activa, que també ha destinat 33.300 euros a implantar la mesura.

Es preveu assignar temporalment un equip en cessió d'ús a les persones amb dificultats per seguir les activitats previstes en el programa o itinerari ocupacional en el qual participa.

Acabar amb la bretxa digital

Els programes ocupacionals prioritaris per accedir al préstec de les tauletes, seran, entre altres, els Programes singulars per a joves en el marc de la Iniciativa europea de Garantia Juvenil, el Projecte Treball als barris i el Programa Passarel·les cap a l’ocupació i la inclusió laboral.

Aquestes 300 tauletes se sumen a les que des de l’àmbit educatiu la ciutat ha posat en mans dels l’alumnat en situació de vulnerabilitat o sense connectivitat. Aquesta iniciativa des de l’inici del confinament ha permès mobilitzar més de 5.000 tauletes en préstec entre la comunitat educativa.