Barcelona Activa forma a 25.000 persones durant la pandèmia

L’agència municipal ha virtualitzat els seus cursos i els ha adaptat a la nova realitat tecnològica

Categories:

RedaccióACN

El 64% de l'alumnat de Barcelona Activa durant la pandèmia eren dones
El 64% de l'alumnat de Barcelona Activa durant la pandèmia eren dones | Julia M Cameron (Pexels)

La formació en línia ha estat una de les pràctiques que més pes han guanyat durant la pandèmia, atès que moltes institucions d’ensenyament han adaptat o reforçat els seus vessants en línia. Aquest és el cas de Barcelona Activa, que ha registrat un total de 25.000 usuaris a les seves 6.000 aules virtuals des de març de 2020 fins a l’actualitat. Les formacions estaven centrades en la capacitació tecnològica, empresa i emprenedoria, innovació socioeconòmica, orientació i recerca de feina i mercat laboral.

Del total d’estudiants que han seguit els cursos, destaca el fet que gairebé dues terceres parts, un 64%, eren dones. El grup d’edat més nombrós és el de les persones d’entre 41 i 54 anys, que representen el 43% de l’alumnat, seguit pel de 25 a 40 anys (47%) i del de 55 a 65 anys (11%). Pel que respecta a la situació laboral dels estudiants, un 37% treballen per compte d’altri, un 35% es troben a l’atur i un 14% són autònoms.

Barcelona Activa ha passat per un procés de virtualització de la formació, amb més de 400 docents que han passat de donar classes presencials a fer-ho en format digital. Aquest canvi ha permès arribar a més persones, segons explica la comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques Contra la Precarietat Laboral, Raquel Gil. L'agència municipal de desenvolupament econòmic ha triplicat les formacions en comparació a l’anterior any, incloent-hi nous cursos adaptats a la nova realitat, com ara el teletreball o les competències digitals per videoconferències. Avui dia, l’oficina manté l’oferta formativa i preveu tornar a la presencialitat dels cursos quan els protocols del Procicat ho permetin.