Barcelona Digital Talent atorgarà més de 800 beques per impulsar la formació digital

La iniciativa pretén donar resposta a la crisi econòmica de la covid-19 i promoure la formació en competències digitals

Categories:

Redacció

• El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la becarà 5.000 llicències per accedir a cursos en línia
• El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la becarà 5.000 llicències per accedir a cursos en línia | CC0

La Barcelona Digital Talent inicia una campanya per atorgar 822 beques d’accés a cursos de formació digital en escoles privades i 398 places en centres públics. L’ació vol donar resposta a la crisi econòmica provocada per les mesures de contenció de la Covid-19 i ajudar els professionals a reciclar-se a través de competències teòriques i pràctiques cap a un sector on no hi ha atur, els sous són més competitius i les perspectives professionals són més estables.

El projecte està dotat amb 1.351.094 euros i compta amb la participació de 20 centres formatius, entre els que destaquen All Women Tech (Code Academy orientat a les dones), Ironhack (Code Academy), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) o centres públics com IT Academy.

Aquestes beques s’atribueixen a 90 cursos, que en la seva majoria són intensius i compten amb suficient ocupabilitat per accedir al mercat en àrees de coneixement digital com Web Development, Big Data, UX/UI, Marketing Digital o Digital Business. Des del web de Barcelona Digital Talent es poden consultar els diferents cursos i realitzar les inscripcions.

Addicionalment, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya becarà 5.000 llicències, valorades en 300.000 euros, per accedir a cursos en línia per formar-se en competències digitals a través de cursos intensius.

Cobrir la demanda de professionals

El sector digital, segons dades de l’últim informe Digital Talent Overview 2020, segueix comptant amb les professions més demandades per les empreses, tot i la situació de crisi. La bretxa de talent, però, es fa més gran. En els últims dos anys, la demanda de talent digital a Barcelona ha augmentat un 80% mentre que l’oferta de treballadors digitals només ha crescut un 23%. Aquestes dades evidencien la necessitat d’un reskilling professional per poder cobrir els alts nivells de demanda.