El comerç electrònic espanyol marca un nou rècord de facturació

Les vendes de les botigues en línia guanyen 51.600 milions d’euros el 2020, un 5,6% més que l’any anterior gràcies a la pandèmia

Categories:

ACN

El comerç electrònic s'aprofita de la pandèmia de la covid-19
El comerç electrònic s'aprofita de la pandèmia de la covid-19 | PhotoMIX Company (Pexels)

La facturació del comerç electrònic al conjunt de l'Estat durant l'any 2020 va situar-se en 51.600 milions d'euros, un 5,6% més respecte a l'exercici anterior. Això suposa un nou rècord històric, segons les dades publicades per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Establiments com els supermercats o les botigues d'electrodomèstics van ser els principals impulsors de les vendes, ja que van arribar a doblar els seus ingressos procedents del canal digital arran de la pandèmia. Les activitats vinculades al turisme, en canvi, van ser les més perjudicades, amb descensos de les vendes superiors al 57% respecte a l'exercici anterior.

Els ingressos de comerç electrònic a l'Estat van registrar un fort repunt durant el quart trimestre, quan van experimentar un creixement del 9,3%, fins als 14.613 MEUR. Entre octubre i desembre, el sector de la moda va continuar sent el que va concentrar la major part de les vendes 'online' (un 9,8% del total), seguir de la subscripció de canals de televisió (5,1%) i els jocs d'atzar i les apostes (4,9%).

Pel que fa a la segmentació geogràfica, el 61% de les compres amb origen a l'Estat es fan des de webs de comerç electrònic situades a l'exterior. Un 30,7% tenen el seu origen i destí a l'Estat, mentre que un 8,3% tenen origen a l'estranger, però es tramiten des de portals amb seu a l'Estat.

Etiquetes