Dissenyen una gorra quirúrgica per enregistrar les intervencions

El dispositiu de Robinhat i Eurecat permetrà realitzar connexions en directe per efectuar diagnòstics i aplicar tècniques en directe

Categories:

Redacció

El dispositiu ha comportat sis anys de treball conjunt entre Robinhat i Eurecat
El dispositiu ha comportat sis anys de treball conjunt entre Robinhat i Eurecat | Eurecat

RobinCam és el nom amb el qual han batejat la nova gorra quirúrgica dissenyada per l’empresa Robinhat amb el centre tecnològic Eurecat, que permet a metges i cirurgians enregistrar les seves actuacions per tal de poder analitzar els vídeos amb posterioritat. L’equipament també permet realitzar connexions en directe amb llocs remots amb la intenció de realitzar diagnòstics i aplicar tècniques quirúrgiques en directe. El primer prototip del disseny, que ha comportat sis anys de treball, ha estat presentat al Mobile World Congress.

El CEO de Robinhat, Javier Garrido, defineix la seva proposta com un “producte revolucionari que permet i facilita la tasca del cirurgià a l’hora de gravar i registrar les seves cirurgies amb un element de quiròfan com és la gorra, que han d’utilitzar tant sí com no”. El directiu explica que, amb aquesta tecnologia, “es podrà gravar, emmagatzemar i compartir contingut”, i avança que en el futur s’incorporaran noves funcionalitats. Eurecat s’ha encarregat de les peces i de l’electrònica del dispositiu, mentre que Robinhat ha desenvolupat el disseny de la gorra.

La tecnologia tèxtil de la RobinCam permet activar el dispositiu d’enregistrament sense necessitat de manipular-lo, passant únicament la mà a prop de la gorra. Aquesta característica potencia els estàndards de seguretat i higiene que s’han de mantenir en el quiròfan. El dispositiu està conformat per una caixa amb l’electrònica necessària i una càmera, que s’integren mitjançant una solució magnètica que, a més de posicionar-los correctament, permet la seva extracció per a rentar la gorra. També incorpora una llum làser amb forma de creu per indicar el punt exacte que s’està gravant.

Etiquetes