Neix Battech, el nou centre de recerca especialitzat en bateries elèctriques

La iniciativa, impulsada per IREC i Eurecat, accelerarà projectes d’investigació i oferirà serveis tecnològics a empreses del sector

Categories:

ACN

El nou centre de recerca està impulsat per Eurecat i IREC, i pretén cobrir des de l'ecodisseny a la fabricació de les bateries elèctriques
El nou centre de recerca està impulsat per Eurecat i IREC, i pretén cobrir des de l'ecodisseny a la fabricació de les bateries elèctriques | Eurecat (ACN)

Catalunya segueix fent pressió per establir-se com a seu de la mobilitat elèctrica a l’Estat. Tres mesos després de l’aliança impulsada per l’executiu espanyol per ubicar una fàbrica de bateries elèctriques prop de Martorell, l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i el centre tecnològic Eurecat han creat Battech, un centre de recerca, desenvolupament i innovació de cel·les i bateries elèctriques per la mobilitat elèctrica, les energies renovables i els béns d'equip.

“La finalitat de Battech és avançar cap a una innovació amb impacte industrial, econòmic i social, en l’àmbit de les bateries i la mobilitat elèctrica, lleugera i ecològica”, ha expressat el president d’Eurecat, Xavier Torra, en un comunicat de l’entitat. El projecte està enfocat cap a l’economia circular i la sostenibilitat, i no només s'orienta a les bateries de vehicle elèctric, sinó també a les de suport a la xarxa elèctrica, amb bateries de segona vida o amb bateries de nova generació, per compensar aquells pics de demanda que les energies renovables no puguin cobrir.

Accelerar la recerca en bateries elèctriques

Segons expliquen al comunicat públic, Battech centrarà les seves activitats a accelerar els projectes de recerca en tota la seva cadena de valor, englobant l’ecodisseny, nous materials, assaig i validació, assemblatge, industrialització, segona vida i circularitat de la pròxima generació de cel·les i bateries elèctriques. Així mateix, el nou centre també oferirà serveis tecnològics per a empreses i projectes competitius nacionals i internacionals, a fi de generar i transferir coneixement a la indústria de les bateries.

Aquesta iniciativa està especialment pensada per a empreses fabricants i consumidores de bateries elèctriques, companyies del sector automoció i de la mobilitat elèctrica en general, firmes del sector energètic i béns d'equips, organismes públics de l'àmbit a escala regional, estatal i internacional, clústers, associacions i plataformes. IREC i l'Eurecat preveuen que el desenvolupament de Battech en els pròxims anys comportarà una inversió addicional de 5 milions d'euros en equipaments i la creació de quinze nous llocs de treball d'alta qualificació.