Nintendo tanca l’E3 recuperant sagues clàssiques

La companyia japonesa anuncia el llançament d’una nova entrega de ‘Metroid’ en 2D i un ‘remake’ dels dos primers ‘Advance Wars’

Categories:

Redacció

'Metroid Dread'
'Metroid Dread' | Nintendo

Nintendo ha protagonitzat el darrer dia de l’E3, la principal fira internacional del sector dels videojocs que enguany s’ha celebrat en format virtual. La seqüela de The Legend of Zelda: Breath of the Wild, millor joc de l’any 2017 segons The Game Awards, ha estat el plat principal d’una conferència que ha destacat pel seu notori enfocament en la recuperació de franquícies clàssiques, com denoten els nous títols de sagues com Metroid, Wario Ware o Advance Wars.

Dos anys després del seu anunci, la segona part de Breath of the Wild s’ha mostrat en l’esdeveniment digital amb un tràiler que mostra noves imatges del joc i fixa la data de llançament de l’obra pel 2022. La seva arribada, doncs, no coincidirà amb el 35 aniversari de la saga The Legend of Zelda que Nintendo celebra aquest 2021, una efemèride que sí que comptarà amb el rellançament de The Legend of Zelda: Skyward Sword per a Nintendo Switch, publicat originalment a Nintendo Wii, i la comercialització d’una consola Game & Watch decorada amb motius de la franquícia i que inclourà tres de les seves entregues clàssiques i una variant de Vermin.

Metroid ha estat l’altra gran protagonista de la jornada. Amb un Metroid Prime 4 encara en desenvolupament, Nintendo ha desvelat l’existència de Metroid Dread, un retorn a les dues dimensions de la saga que es publicarà aquest octubre i està desenvolupat per l’estudi madrileny MercurySteam, que ja va encarregar-se de Metroid: Samus Returns per a Nintendo 3DS. Per la seva banda, el joc d’estratègia Advance Wars reapareix 13 anys després de la seva darrera entrega, i ho fa amb un remake dels seus dos primers títols amb un renovat aspecte visual. La saga de jocs socials Mario Party i els minijocs de Wario Ware també rebran nous videojocs per a Nintendo Switch, mentre que Super Smash Bros. Ultimate tindrà a Kazuya, icona de Tekken, com a nou personatge de pagament.

Més enllà de les obres desenvolupades per la mateixa Nintendo, Switch també acollirà l’arribada de noves produccions de tercers i el retorn de títols de consoles anteriors. Noms anunciats en altres conferències de l’E3, com Guardianes de la Galaxia, de Square Enix, o Mario + Rabbits: Sparks of Hope, d’Ubisoft, es publicaran també a la màquina híbrida de Nintendo (el darrer, com a exclusiu de la consola), mentre que el joc de rol d’Atlus Shin Megami Tensei V, anunciat el 2017, ha mostrat un nou tràiler i es publicarà aquest novembre. Finalment, Switch també rebrà remasteritzacions d’obres com Super Monkey Ball Banana Mania, Project Zero: Maiden of Black Water o Danganronpa Decadence.