Les novetats de Xbox i les adaptacions de sagues del cinema protagonitzen el primer E3 digital

Microsoft, Square Enix i Ubisoft presenten les seves novetats per als pròxims mesos en la primera edició virtual de la fira

Categories:

Redacció

Microsoft, Square Enix i Ubisoft són algunes de les principals empreses que han participat en el primer E3 digital
Microsoft, Square Enix i Ubisoft són algunes de les principals empreses que han participat en el primer E3 digital

Els videojocs han experimentat la seva gran cita de l’any amb la celebració de l’E3, la principal fira del sector que enguany s’ha dut a terme en format virtual. Firmes de la talla de Microsoft, Square Enix o Ubisoft han presentat les novetats que portaran al mercat en els pròxims mesos, que abracen des d’adaptacions de franquícies cinematogràfiques com Guardianes de la Galaxia o Avatar fins a noves entregues de sagues clàssiques com Forza Horizon.

Ubisoft ha estat l’encarregada d’obrir l’esdeveniment amb la seva conferència, que ha tingut com a cop d’efecte l’anunci d’Avatar: Frontiers of Pandora, un videojoc de gran envergadura ambientat en el món concebut per la pel·lícula homònima de James Cameron. L’altra gran novetat ha estat Mario + Rabbits: Sparks of Hope, seqüela del videojoc d’estratègia produït el 2017 en col·laboració amb Nintendo. Com ja és habitual, l’empresa francesa ha anunciat l’entrega anual de Just Dance, que comptarà amb un tema musical inèdit del raper estatunidenc Todrick Hall, creat especialment pel videojoc, i també ha mostrat nous tràilers per Far Cry 6 i les pròximes expansions d’Assassin’s Creed: Valhalla.

Microsoft, la protagonista de la fira

Davant l’absència de Sony i a l’espera de la presentació de Nintendo, programa pel dimarts 15, la gran protagonista de l’esdeveniment ha estat Microsoft, qui ha aprofitat la seva conferència per a mostrar fins a 30 títols que arribaran pròximament a ordinadors i les seves consoles de nova generació, les Xbox Series X|S. Redfall i Forza Horizon 5 han estat les dues grans novetats de la companyia: el primer està desenvolupat per Arkane Studios (Dishonored, Prey) i es tracta d’un videojoc d’acció cooperatiu en què hem d’aniquilar vampirs, mentre que la cinquena entrega de la saga de conducció ens portarà a Mèxic. Els creadors de Xbox també han ensenyat noves imatges de Halo Infinite, Starfield, S.T.A.L.K.E.R. 2 i Age of Empires 4, així com han anunciat les seqüeles de A Plague Tale: Innocence, The Outer Worlds i Slime Rancher.

Per la seva banda, la principal aposta de Square Enix ha estat Guardianes de la Galaxia, videojoc desenvolupat per Eidos Montreal (Deus Ex, Marvel’s Avengers) basat en la coneguda franquícia de Marvel que se centrarà en l’acció per a un jugador i tindrà un alt enfocament narratiu. L’empresa japonesa també ha ensenyat nous clips en moviment de Babylon’s Fall, el pròxim joc de Platinum Games (Bayonetta, Astral Chain), i de Life is Strange: True Colors. Un clàssic com Final Fantasy també ha tingut espai a la conferència, amb l’anunci de la remasterització dels seus sis primers jocs per a mòbils i ordinadors i el nou Stranger of Paradise: Final Fantasy Origins, un spin-off d’acció a càrrec de Team Ninja (Ninja Gaiden, Nioh).

El format virtual de la fira ha servit perquè altres companyies i organitzacions aprofitesin els ànims generals per presentar les seves pròpies conferències de videojocs i, en aquest sentit, la més notòria ha estat la Summer Game Fest, esdeveniment creat el 2020 pel periodista Geoff Keighley que ha precedit l’E3 amb un nou tràiler d’Elden Ring, el nou videojoc de rol i acció de FromSoftware (Dark Souls, Bloodborne). La cita també ha comptat amb els anuncis de Tiny Tina’s Wonderlands, un spin-off de la saga Borderlands, i Metal Slug Tactics, una variant d’estratègia de la clàssica franquícia arcade de SNK. Per la seva banda, el Guerrilla Collective, que ha començat amb un nou tràiler del català Aragami 2, s’ha centrat en les produccions independents d’arreu del món, i el Wholesome Direct ha mostrat una gran quantitat de videojocs que apostaven per jugabilitats i estètiques més alternatives i allunyades de la violència.

Etiquetes