El certificat COVID digital arriba a Catalunya

La ciutadania pot descarregar a través del web La Meva Salut el document que acredita la vacunació, un test negatiu o haver-se recuperat de la malaltia

Categories:

Redacció

El certificat COVID digital arriba a Catalunya
El certificat COVID digital arriba a Catalunya

El web La Meva Salut ha habilitat la funcionalitat per descarregar-se el certificat COVID digital, que facilita els desplaçaments per la Unió Europea sense risc de patir la malaltia. La plataforma emet el document a les persones que han rebut la dosi completa de la vacuna per fer front al coronavirus, les que han donat negatiu en un test, o les que s’han recuperat després de patir la covid-19.

Actualment el web emet les acreditacions vàlides pel vaccí i la recuperació, mentre que el certificat de prova diagnòstica estarà disponible properament. Tots ells es poden obtenir en la seva versió digital i en pocs dies s’habilitarà la descàrrega en altres formats, inclosa la versió via app.

El sistema funciona mitjançant un codi QR que es podrà llegir en qualsevol dels aeroports i organismes autoritzats dels 27 membres de la UE. L’objectiu és que la tecnologia permeti incentivar el turisme i garantir als viatgers que compleixin un dels tres requisits la mobilitat. El certificat estarà disponible en anglès i en la llengua del país emisor, de manera que a Catalunya no es preveu l’habilitació en català.

En fase de proves

Malgrat que el llançament del certificat COVID digital ja permet usar-lo de forma immediata, està pendent l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com serà la seva aplicació per part dels estats membres. Actualment està disponible també a l’Aragó, Andalusia, Extremadura, Galícia, Castella i Lleó, Navarra i el País Valencià.

El passaport ha començat a funcionar en diversos països en el marc d’una prova pilot i a partir de l’1 de juliol servirà per poder viatjar per tots els països de la UE sense haver de complir restriccions addicionals pel coronavirus.