Barcelona vol un comerç més digital

L’Ajuntament i Endesa llancen un programa per ajudar els establiments a impulsar la venda en línia i a adaptar-se als nous hàbits de consum

ACN

Re-Connect vol ajudar els comerços a posicionar-se a internet
Re-Connect vol ajudar els comerços a posicionar-se a internet | Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, Barcelona Comerç i Endesa llancen un programa d’ajuda a 400 comerços de la ciutat per digitalitzar el servei i adaptar-se als nous hàbits de consum. La companyia elèctrica assumirà un import de 500.000 euros per contractar 25 joves agents digitals que assessoran i acompanyaran els comerciants en el procés per millorar la venda electrònica, anunciar-se millor a internet o posicionar-se a les xarxes socials.

El projecte Re-connectant s’emmarca en el pla de digitalització del comerç que l’Ajuntament va posar en marxa a l’inici de la pandèmia per tal de disminuir els efectes adversos de la crisi i impulsar la competitivitat i la digitalització del comerç presencial per als propers anys. Fins al moment, s’han adherit 170 comerços a la iniciativa.

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni ha dit que els competidors del comerç electrònic són "molt poderosos" i el petit comerç tradicional no només s'ha de reactivar després de la crisi de la pandèmia sinó que també "s'ha de posar al dia". "Hem de competir amb les mateixes armes i ho farem millor", ha apuntat en primera persona. No obstant, no ha volgut donar detalls sobre la possible implantació d'una taxa als gegants del comerç electrònic i l'ús de l'espai públic que fan els seus repartidors.