Barcelona prepara una taxa per al comerç electrònic

L’impost preveu reduir la forta competència que exerceixen les grans plataformes als botiguers de la ciutat

Categories:

ACN

Barcelona vol preservar l'activitat del seu teixit comercial local amb el nou impost a l''ecommerce'
Barcelona vol preservar l'activitat del seu teixit comercial local amb el nou impost a l''ecommerce' | Mohamed Hassan / Pixabay

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que el consistori presentarà abans que acabi l'any una nova taxa a grans plataformes digitals de comerç electrònic que fan la competència al petit i mitjà botiguer de la ciutat, molt afectat per la crisi generada pel coronavirus.

En la Comissió d'Economia del consistori, Collboni ha justificat la creació d'aquesta taxa perquè aquestes plataformes estan "perjudicant de forma greu" aquests comerços de la ciutat. Per això, vol que els beneficis de la nova taxa vagin a afavorir la conversió digital d'aquests establiments de la ciutat.

El tinent d'alcalde ha admès durant la seva compareixença en comissió que estan "molt preocupats" per les dades econòmiques i la caiguda de visitants al centre de Barcelona. En aquest sentit, ha recordat les mesures activades des del consistori els darrers mesos per ajudar als lloguers comercials, la digitalització o l'ampliació de terrasses a la restauració, entre altres.