Barcelona, entre les 25 ciutats més competitives del món

La capital catalana és el cinquè ‘hub’ de ‘start-ups’ a Europa i la vuitena ciutat tecnològica del continent

Categories:

RedaccióACN

Barcelona és un 'hub' tecnològic de referència
Barcelona és un 'hub' tecnològic de referència | Cedida

Barcelona torna a situar-se entre les 25 ciutats més competitives del món, segons el Global Power City Index (GPCI). La capital catalana ocupa la 21a posició i remunta un lloc respecte l’informe de l’any anterior, liderat per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç. En aquesta nova edició, la ciutat obté el títol de vuitè punt tecnològic d’Europa i cinquè hub de start-ups més gran del continent, a més de destacar com a motor científic, cultural i creatiu.

L’estudi també posa en relleu la Barceloma com a referència en el sector dels congressos internacionals i les escoles de negocis, així com el seu sistema de transport públic. En aquest segment, la capital és la 18a urb amb la millor infraestructura i la 16a en accessibilitat.

Els resultats obtinguts en aquest estudi són, per al primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, una mostra de com Barcelona té els ciments per “encarar la recuperació de l’economia de la ciutat després de la pandèmia”.  Tot i el context, ha continuat, Barcelona ha demostrat ser una "ciutat resilient i capaç de mantenir l'atractiu i un bon posicionament econòmic i empresarial". "Seguim en les primeres posicions com a hub tecnològic i mantenim aquesta percepció de Barcelona com a ciutat atractiva per a visitants i emprenedors", ha conclòs.

Etiquetes