Els mercats de Barcelona se sumen a la compra en línia

La ‘start-up’ Ulabox guanya el concurs públic i desenvoluparà el sistema, previst per aquest juny

Categories:

Redacció

L'start-up barcelonina Ulabox desenvoluparà el sistema que permetrà la venda digital als establiments dels mercats de Barcelona
L'start-up barcelonina Ulabox desenvoluparà el sistema que permetrà la venda digital als establiments dels mercats de Barcelona

La start-up barcelonina Ulabox ha guanyat el concurs públic organitzat per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) per a la implementació d'un sistema integral de servei de compra en línia (marketplace) als mercats municipals de la capital. El contracte s’ha adjudicat per gairebé 400.000 euros, tindrà una durada de dos anys i té previst començar a posar-se en funcionament aquest mes de juny, d’acord amb les informacions de The New Barcelona Post (TNBP).

Amb aquest nou mercat digital, la ciutadania podrà comprar els productes frescos des d’una aplicació de mòbil o pàgina web creades per Ulabox, on decidiran si volen anar a buscar-lo al mercat, sigui a la parada o a les taquilles que es preveu instal·lar, o bé que se li enviï al domicili. Els lliuraments es duran a terme de dilluns a divendres entre les 8 i les 22 hores i els dissabtes entre les 9 i les 15 hores, uns horaris que es podran modificar en funció de les necessitats del mercat i dels seus paradistes.

Segons TNBP, està previst que el sistema iniciï la seva implementació el mes de juny, tot i que a l’abril ja es començaran a fer les primeres proves. Inicialment els lliuraments es limitaran als habitants de la ciutat de Barcelona, tot i que l’empresa promet ampliar el radi d’acció a altres ciutats de l’Àrea Metropolitana a partir dels sis mesos des de la posada en funcionament del marketplace.

Facilitat de gestió per als comerciants

Els comerciants podran incorporar el seu establiment i els seus productes al catàleg del mercat digital a través d’una plantilla d’Excel en la qual s’especificaran les dades bàsiques de cadascuna de les mercaderies. Per a facilitar la feina, des de l’empresa es comprometen a proveir una sèrie de propostes bàsiques per tipus d’establiment, de manera que els paradistes únicament hagin de confirmar quins dels productes ofereixen i determinar el seu preu de venda. Així mateix, els comerciants tindran accés a una àrea de gestió web (backoffice) per a donar d’alta nous productes i modificar les característiques o la disponibilitat dels ja presents.

El servei contempla la creació d'un programa de fidelització "plus", amb trameses gratuïtes i descomptes exclusius a canvi d'una quota periòdica

Per tal d’assegurar el bon funcionament del sistema, Ulabox impartirà una sèrie de formacions, tan presencials com en format virtual, destinades a què els comerciants aprenguin el funcionament del sistema, les característiques del mateix i la importància, en el context actual, del comerç en línia. La start-up també contempla un pla de promoció del mercat digital, que consisteix a intentar mantenir la confidència entre clients i paradistes a través de les notificacions per diferents canals i per un programa de fidelització “plus”, a través d’una subscripció amb una quota periòdica que ofereixi als usuaris trameses gratuïtes a les compres, descomptes exclusius i accés prioritari a novetats.

Ulabox és una start-up fundada a Barcelona el 2010 per David Baratech, Jaume Gomà i Sergi de Pablos, amb la intenció de convertir-se en un supermercat en línia de referència. Actualment reparteix a Barcelona i diverses ciutats de la seva Àrea Metropolitana, a poblacions de la província de Tarragona i a Madrid i València. Ulabox ja té experiència treballant amb mercats de la ciutat, ja que el 2018 va realitzar una prova pilot de sis mesos amb els comerços del Mercat del Ninot. L’empresa catalana s’ha imposat a les dues altres companyies que s’havien postulat pel concurs, Hermeneus World i Manzaning, la qual ja treballa amb alguns paradistes de diversos mercats de Barcelona.