La URV desenvolupa una eina per acreditar les competències digitals dels docents catalans

El document permetrà als professionals accedir a les places que requereixin un perfil concret i presentar-se a concursos convocats pel Departament d’Educació

Categories:

ACN

L'acreditació de les competències digitals docents serà un requisit per accedir a l'ensenyament a partir de 2025
L'acreditació de les competències digitals docents serà un requisit per accedir a l'ensenyament a partir de 2025 | Pixabay

El Grup de Recerca Aplicada en Educació i Tecnologia (ARGET) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha dissenyat una eina validada que s'utilitzarà com a base per acreditar la competència digital dels docents de Catalunya. Es tracta d’una estratègia formativa i avaluativa fruit de sis anys de recerca conjunta amb altres universitats en el marc de tres projectes, el darrer d’ells coordinat per la catedràtica en Tecnologia Educativa, Mercè Gisbert.

El resultat és una prova de tipus competencial, on l'estudiant ha de donar solució a casos pràctics a partir de l’aplicació dels seus coneixements. La seva acreditació permetrà, en un futur pròxim, accedir a les places que requereixin un perfil professional concret i ser un mèrit per cobrir vacants de difícil obtenció, així com presentar-se a determinats concursos convocats pel Departament d’Educació. Els primers alumnes que han participat enguany en les proves pilot efectuades per la URV i la UAB veuran reflectit aquest mèrit en el seu expedient si superen la prova d’avaluació.

Catalunya és l’única comunitat autònoma que ha arribat a un acord interuniversitari per utilitzar un instrument per avaluar de forma objectiva la competència digital docent a totes les facultats d’educació del sistema. Segons preveu el Pla Digital d'Educació de Catalunya, l'acreditació d'aquestes competències serà un requisit per accedir a la funció docent a partir de 2025.