LG abandona la telefonia mòbil

La companyia sudcoreana centrarà l’estratègia en el desenvolupament de components per a vehicles i IoT

Categories:

RedaccióACN

LG es retira del negoci de la telefonia mòbil
LG es retira del negoci de la telefonia mòbil | Getty Images

LG ha anunciat el tancament de la divisió de telèfons mòbils a causa de les pèrdues que ha arrossegat els últims anys. Segons ha confirmat la companyia sudcoreana en un comunicat, la decisió s’ha pres en el consell d’administració amb l’objectiu de dedicar més recursos a àrees amb "creixement" com els components de vehicles, els dispositius connectats, les cases intel·ligents, la robòtica, la intel·ligència artificial o les solucions B2B.

La data efectiva de tancament del negoci és el 31 de juliol del 2021, tot i que l’empresa mantindrà el servei de compra per als models llançats anteriorment al mercat, el servei d’atenció al client i les actualitzacions de software i sistema operatiu. Malgrat que LG s’allunya del sector dels mòbils, mantindrà la recerca d’aplicacions basades en l’àmbit, com el 6G, per a aplicar-les a altres segments.

Baixa al MWC

Davant el canvi de rumb en el negoci, l’empresa tambá ha fet oficial la seva baixa al Mobile World Congress 2021. Fonts de la companyia han confirmat a l'ACN que no hi seran perquè "no hi ha res a presentar", i no tindria sentit ser al congrés sense cap producte nou a llançar. Tampoc seran al MWC Google, Sony, Ericsson, Nokia, Facebook o BT, entre d'altres. LG ha anunciat aquest dilluns que tanca la divisió de mòbils després d'anys de pèrdues.