El 79,4% dels espanyols paga per consumir continguts audiovisuals sota demanda
La ciutadania té una mitjana de més de dues plataformes contractades
Categories:
Gairebé quatre de cada cinc espanyols consumeix serveis de vídeo sota demanda (VOD) o televisió per internet de pagament. Aquestes són les dades que recull el nou Barómetro TV-OTT de la consultora Barlovento Comunicación, que afirma que la població té contractades una mitjana de 2,6 plataformes de continguts audiovisuals per llar. L’estudi s’ha dut a terme entre febrer i març de 2021, amb una mostra de 2.300 persones i un nivell de confiança del 95%, amb un marge d’error del 2,1%.
El baròmetre deixa clar que les plataformes de vídeo sota demanda i la televisió per internet estan més que establertes entre la joventut del país, atès que el 93,4% dels ciutadans entre 18 i 24 anys i el 90,5% de les persones entre 25 i 34 anys són usuaris recurrents. Amb tot, i malgrat que l’estadística va caient a mesura que augmenta l’edat, aquests serveis també han aconseguit penetrar en la tercera edat, ja que d’acord amb Barlovento Comunicación, un 65,7% de la població major de 70 anys veu televisió de pagament o serveis VOD.
D’entre totes les opcions de vídeo sota demanda, Netflix és la més popular entre els ciutadans de l’Estat espanyol, ja que fins al 58,2% de la població té un compte a la plataforma. D’acord amb l’informe, la sèrie amb més visualitzacions durant el període d’estudi ha estat Gambito de Dama, vista pel 38,3% dels enquestats, mentre que la sèrie que més subscriptors ha arrossegat a Netflix ha estat La Casa de Papel.
El segon servei més utilitzat és Prime Video, que aglomera un 50% del públic i té La Que Se Avecina com a producte estrella entre febrer i març de 2021, amb un 18,9% dels seus usuaris com a consumidors, tot i que la sèrie que més nouvinguts ha acaparat ha estat The Boys. Movistar+ és la tercera al rànquing total i la primera en les televisions per internet, i arriba a més d’una quarta part dels espanyols, mentre que HBO i Disney+ tenen presència a un 21,7% i un 19% de les llars, respectivament.
Les dades recollides pel baròmetre de Barlovento Comunicación són notòriament més optimistes, quant a l’assentament universal d’aquest tipus de plataformes, que les que recollia el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) el mes de febrer. En el seu informe, el CAC rebaixava el públic al 63,2% de la població catalana, que segmentat per blocs d’edat anava des del 90,7% dels joves d’entre 18 i 24 anys al 30,2% dels majors de 64.