El 63,2% dels catalans consumeix continguts audiovisuals sota demanda

El 30% de la població afirma que haver buscat continguts en català però no haver-ne trobat

Categories:

RedaccióACN

El 63,2% de la població catalana consumeix VOD
El 63,2% de la població catalana consumeix VOD | Pixabay

El 63,2% dels catalans consumeix continguts audiovisuals en plataformes de vídeo sota demanda, segons dades del butlletí d'informació sobre l'audiovisual a Catalunya (BIAC) elaborat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). El BIAC també destaca que el 30% de la població afirma haver buscat continguts en català però no haver-ne trobat cap.

El butlletí determina que els joves són el sector que més consumeix continguts on demand, ja que el 90,7% de persones d'entre 18 i 24, i el 85,3% d'entre 25 i 34 estan subscrites a alguna de les principals plataformes, com Netflix, Amazon Prime Video, HBO o Disney+. La popularitat d’aquests continguts disminueix a mesura que augmenta l'edat dels consumidors. Així doncs, a partir dels 50 anys l'interès comença a caure, sent d'un 59% entre les persones de 50 a 64 anys i del 30,2% en les majors de 64.

Increment dels subscriptors

Si es compara amb les dades prèvies a la pandèmia i el posterior confinament, es constata que les principals OTT tenen entre un 6% i un 8% més de subscriptors als seus serveis a Catalunya. Netflix lidera el rànquing amb 3,2 milions de persones abonades, ocupant el 50% del mercat català. Amazon Prime Video té el creixement més alt del període i arriba a 1,7 milions de persones. Disney+, que es va estrenar el març, té més de mig milió de persones usuàries a Catalunya.

Pel que fa a les plataformes de televisió de pagament que emeten mitjançant el sistema IPTV (Internet Protocol Television), les principals són Movistar+ (664.200 llars abonades), seguida de Vodafone TV (212.175 llars), que ha desplaçat a Orange/Jazztel TV (144.525) de la segona posició.

Navegació a internet

El BIAC apunta que el temps mitjà de navegació a internet va ser de 2 hores i 25 minuts diaris. Pel que fa als internautes, la mitjana se situa en les 2 hores i 54 minuts al dia. Es destaca també que el 84,1% de la població ha entrat a la xarxa en algun moment.

Pel que fa al consum de continguts audiovisuals a internet, les dades van ser de 47 minuts al dia dedicats a vídeos, la qual cosa representa un increment de 7 minuts en relació amb les dades d'un any enrere.