Cultura obre una línia d’ajuts de 120.000 euros per impulsar ‘podcasts’ en català i occità

La convocatòria comença a l’abril i s’hi podran presentar projectes especialitzats en l’àmbit cultural

Categories:

Redacció

| Karolina Grabowska / Pixabay

El Departament de Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha obert una línia de suport de 120.000 euros per a impulsar la creació i el manteniment de podcasts en llengua catalana o occitana que estiguin relacionats amb l’àmbit cultural. La convocatòria té un pressupost total de 120.000 euros i s’obrirà aquest mes d’abril, després del seu creixement al territori durant el confinament.

Els podcasts presentats poden estar dedicats a les arts visuals, les arts escèniques, la música, l’audiovisual, els videojocs o el llibre, així com centrar-se en la relació de l’art i la cultura amb la tecnologia i la innovació. Cultura també admet els programes especialitzats en ficció narrativa dins d’aquesta classificació. A més, l’ICEC preveu prioritzar el suport a aquells projectes liderats per dones, siguin directores o guionistes, amb una puntuació específica addicional.

Per a poder presentar-se a la línia d’ajuts del Departament de Cultura, els projectes de podcasts presentats han de tenir una durada mínima de 20 minuts i comptar amb un mínim de 10 episodis per temporada, sis en el cas de les ficcions narratives. El període d’emissió dels programes estarà establert per la convocatòria i hauran d’estar allotjats en una plataforma especialitzada en distribució de podcasts. Els capítols podran ser emesos per ràdio, però només després d’una setmana d’haver-se publicat en format digital.

Les subvencions podran cobrir fins al 100% de la despesa que la persona sol·licitant hagi previst al pressupost de desenvolupament del projecte, però amb certes restriccions: les sol·licituds de compra de material tècnic no podran superar els 2.000 euros, mentre que es limita a 300 euros l’ajut per episodi, amb un màxim total de 5.000 euros per temporada. Addicionalment, l’ICEC ha obert aquest dimecres les inscripcions per una sessió informativa sobre la creació de podcasts que es durà a terme el proper 16 d’abril, on també es presentaran les característiques d’aquesta línia d’ajuts.