Irene Martínez Josemaría

Irene Martínez Josemaría

Irene Martínez Josemaría és enginyera de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i estudiant de doctorat a la University of California (UC), Irvine. És sòcia a Young IT Girls i membre dels equips de gestió d'activitats i KPIs.

Va acabar els estudis universitaris en Enginyeria Civil (UPC) el 2014. Va treballar durant 6 mesos com a enginyera d’estructures en pràctiques a Zurich i, posteriorment, com a investigadora associada al CENIT (Centre d’Inovacio
del Transport) a Barcelona. El 2015 va continuar els seus estudis amb el Màster en Enginyeria de Camins Canals i Ports amb especialitats en Enginyeria d’estructures a la UPC, del qual va desenvolupar el treball de final de màster a la Universitat de Califòrnia.

El 2017 va començar els estudis de doctorat a la UC i, des de llavors, ha estat investigant sobre diversos temes relacionats amb la reducció de la congestió tant a les autovies com a les ciutats. Els resultats de la seva investigació s’han publicat a les revistes Transportation Research Part B i Part C i ha presentat la seva recerca més de 10 conferències internacionals. Ha estat guardonada amb el Premi Nacional i Internacional del concurs de recerca Abertis en la categoría de treballs finals de grau i màster el 2015 i el segon premi de Young Researchers TRA VISIONS el 2018, entre altres reconeixements.

Creu que la mobilitat del futur s’ha de dissenyar perquè sigui sostenible, inclusiva i compartida. També li agrada viatjar, cuinar i cultivar el seu propi menjar.

Opinions