Fab Lab Barcelona

Fab Lab Barcelona

El Fab Lab Barcelona va ser el primer fab lab finançat a la Unió Europea el 2007 i és un punt de referència en la potent xarxa de més de 1.800 laboratoris de fabricació repartits en més de 100 països. Fan recerca i innovació capdavanteres en el món basades en el laboratori de fabricació digital que està situat a l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) al districte del 22@ de Barcelona. L'edifici, que era una antiga fàbrica de ceràmica, és un laboratori d'idees. Utilitzen les instal·lacions de fabricació digital per prototipar, fabricar i provar aquestes idees en el món real com a recerca, educació i innovació.

La institució és un líder mundial de programes per al futur de l'educació. El Fab Lab Barcelona va ser un dels primers llocs del programa educatiu distribuït global, la Fab Academy. El 2018, el Master of Design for Emergent Futures va ser llançat per l’IAAC i ELISAVA, codirigit i comissariat per Fab Lab Barcelona.

Com a part de la transició cap a la Indústria 4.0 i liderant la iniciativa de la Fab City, el Fab Lab Barcelona se centra en l'escala humana i l'experiència quotidiana; identificant oportunitats en tendències creixents en set àrees estratègiques d'especialització.

Opinions