Elisabeth Jordà Llosada

Elisabeth Jordà Llosada

Llicenciada en Enginyeria Industrial a la ETSEIB – Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), especialització en Organització Industrial. Ostenta un Executive Program en Venture Capital and Corporate Investor per la Universitat Ramon Llull. Malgrat la seva formació principalment tecnològica, durant la seva trajectòria professional ha desenvolupat especialment càrrecs de responsabilitat en gestió.

En una primera etapa, ha estat involucrada i liderat Departaments d’Organització i Sistemes (IT), Àrees de Logística i Servei al Client, així com responsabilitats en l’àmbit de Control de Gestió, principalment al sector Farmacèutic i Salut, portant a terme també projectes d’innovació en l’àmbit HealthTech.

Posteriorment, va desenvolupar, implementar i dirigir el Parc Científic i Tecnològic de la UPC (Parc UPC), i fou CSO i COO del Parc Mediterrani de la Tecnologia. Vinculada plenament a la innovació, va liderar la Innovació Corporativa i la Innovació Oberta a la UPC, establint i implementant HUBs d’Innovació amb empreses, basats en el Corporate Venturing.

Actualment és la Directora d’Estratègia i Innovació del Parc Mediterrani de la Tecnologia, Presidenta de la XPCAT (Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya), i membre de l’Steering Committee de l’APTE (Asociación Española de Parques Científicos y Tecnológicos).

Per la seva trajectòria i expertesa en tecnologia i innovació, ha col·laborat i col·labora com avaluadora en diferents iniciatives, com la ESA BIC Barcelona (programa d’incubació i acceleració d’empreses de l’Agència Espacial Europea), el ESNC (European Satelite Navigation Challenge), i el Proptech Challenge, entre d’altres, i és també membre del Consell Assessor del HUB Industrial de Mobilitat Sostenible, i membre de l’Advisory Board d’Additio Capital.

Directament implicada també en la formació i potenciació de l’emprenedoria, és membre del Talent Factory School, i Mentora del programa M2m del club de dones politècniques.

Arrel del seu coneixement en tecnologia, emprenedoria i innovació, així com de l’ecosistema d’innovació tant local, com nacional, com internacional, també ha estat involucrada en la creació i assessorament d’start ups de diferents àmbits sectorials.

Opinions