PlayStation adquireix EVO, el torneig més important del món de videojocs de lluita

L’edició de 2021 de l’esdeveniment se celebrarà a l’agost en format virtual

Redacció

EVO va néixer el 1996 i és el torneig més important i veterà dedicat als videojocs de lluita
EVO va néixer el 1996 i és el torneig més important i veterà dedicat als videojocs de lluita | Robert Paul (EVO)

Sony Interactive Entertainment (SIE), la filial de Sony dedicada als videojocs, ha anunciat aquest dijous la compra de l’Evolution Championship Series (EVO), el torneig internacional de videojocs de lluita amb més seguiment del món. El moviment s’ha dut a terme en associació amb RTS, una nova companyia dedicada als eSports i liderada pel CEO Stuart Saw, antic SVP d’eSports a Endeavour, que oferirà la seva experiència en organització d’esdeveniments en matèria d’esports electrònics i en desenvolupaments de nous talents en gaming. Els cofundadors del torneig, Tom i Tonny Cannon, continuaran lligats a l’EVO en forma d’assessors.

Aquesta adquisició marca un nou pas endavant de PlayStation al terreny dels eSports, un sector en auge i que va experimentar un fort creixement en visualitzacions durant el confinament. Des de SIE remarquen la importància dels jocs de lluita per a les videoconsoles PlayStation, explicant que només el 2020 van registrar més d’1,1 bilions d’hores de joc dels seus usuaris en aquest gènere. En el seu comunicat, PlayStation es compromet a “trencar les barreres perquè els jugadors puguin competir a tots els nivells”, així com a oferir “una plataforma global de la millor categoria” on mostrar les seves habilitats amb el comandament.

Mark Julio, director de negocis globals d'EVO, ha confirmat que el torneig seguirà obert a totes les plataformes

Davant d’aquest moviment, part de la comunitat d’aficionats s’ha preguntat si a partir d’ara el torneig se celebrarà exclusivament amb consoles PlayStation o si seguirà acceptant videojocs d’altres plataformes. En aquest sentit, el director de negocis globals d’EVO, Mark Julio, ha confirmat en un tuit que el torneig seguirà estant obert a totes les plataformes del mercat. Per la seva banda, Nintendo, propietària d’una de les franquícies més populars del torneig, Super Smash Bros., ha declarat al mitjà especialitzat IGN que “desitja als organitzadors de l’esdeveniment el millor amb la seva empresa” i que seguiran “avaluant l’EVO i altres possibilitats”, mentre planifiquen l’activitat futura del torneig de la saga.

PlayStation també ha confirmat que l’edició d’enguany de l’EVO se celebrarà en format virtual aquest estiu, entre el 6 i el 8 d’agost i el 13 i el 15 del mateix mes. Així doncs, el torneig torna després que l’edició de 2020 fos cancel·lada pel coronavirus. Els videojocs confirmats per ara són Tekken 7, Street Fighter V: Champion Edition, Mortal Kombat 11 Ultimate i Guilty Gear: Strive.

Un torneig amb gairebé 25 anys d’història

La història d’EVO es remunta fins al 1996, any en què es va celebrar la seva primera edició a Califòrnia sota el nom Battle by the Bay, que va mantenir fins al 2002. Inicialment centrat en Street Fighter 2, el torneig va anar afegint diversos videojocs a mesura que celebrava edicions anuals, aglomerant competicions de conegudes franquícies del gènere com són Tekken, SoulCalibur, Mortal Kombat, Guilty Gear o Super Smash Bros. Malgrat que l’esdeveniment està especialitzat en videojocs de lluita, l’edició del 2006 va fer una excepció incorporant Mario Kart DS al planter, convertint-se així en l’únic joc fora del gènere en formar part de les competicions d’EVO.

La darrera edició de l’EVO en celebrar-se va ser la de 2019, en la qual van participar fins a 9.000 persones. Es van organitzar competicions per a nou videojocs, entre els quals destacava Super Smash Bros. Ultimate, debutant al torneig i que va aglomerar més de 3.500 participants. L’únic espanyol amb presència a les classificacions de l’EVO 2019 va ser el barceloní Joan “Shanks” Namay, que va aconseguir el quart lloc a la competició de Dragon Ball FighterZ.