El Mobile Week Barcelona 2021 posa el focus en la relació entre tecnologia i societat

La cinquena edició de l’esdeveniment se celebrarà de manera telemàtica del 15 al 21 de març, i totes les activitats seran gratuïtes

Categories:

RedaccióACN

A l'acte de presentació del Mobile Week Barcelona 2021 han participat sis ciutadans de tres generacions diferents
A l'acte de presentació del Mobile Week Barcelona 2021 han participat sis ciutadans de tres generacions diferents | Mobile World Capital Barcelona

La cinquena edició del Mobile Week Barcelona 2021 arrenca amb l'objectiu de ser un punt de trobada per reflexionar i apropar la tecnologia als ciutadans. La programació de l'esdeveniment, que aquest any se celebrarà en format virtual del 15 al 21 de març, s'ha presentat aquest dijous en un acte inaugural telemàtic al hub d'innovació urbana Ca l'Alier de Barcelona. En aquest acte han participat sis ciutadans de tres generacions diferents (etiquetades com a generació Z, millenials i baby boomers) per debatre sobre l'impacte que ha tingut la tecnologia en les seves vides i el paper que ha tingut durant la pandèmia.

Amb el lema Tecnologia per a la ciutadania, aquesta iniciativa, impulsada per Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament de la capital catalana, vol que "la ciutadania sigui la protagonista de l'esdeveniment". Segons els organitzadors, el Mobile World Capital pretén que els ciutadans "reflexionin, debatin i experimentin l'ús de la tecnologia en el seu dia a dia" i que en un futur puguin ser "actors actius de la transformació digital de la societat".

Aprofitant el context social de la pandèmia, l'edició d'aquest any gira al voltant de la privacitat i la seguretat a Internet, les habilitats digitals per les professions del futur i el paper de la tecnologia per afrontar la covid-19. Els organitzadors destaquen la "necessitat dels ciutadans de comptar amb més eines i coneixements per utilitzar la tecnologia de forma segura, responsable i reflexiva".

Durant l'acte inaugural els sis participants han estat acompanyats pel comissionat d'Innovació, Administració Electrònica i Bon Govern de l'Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson, i el CEO del Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau. "La pandèmia ha evidenciat l'impacte de la digitalització i esdevé clau comptar amb espais on ens conscienciem i sensibilitzem sobre el potencial que té la tecnologia en les nostres vides, però també de les limitacions o efectes que comporta", subratlla Donaldson.

Més de 20 conferències i tallers gratuïts

En les conferències del Mobile Week Barcelona participaran entitats i experts de diversos àmbits com, per exemple, Silvia Barrera, Inspectora de la Policia de Ciberseguretat i Menors del Cos de Policia Nacional; Jordi Arrufí, director del Programa Barcelona Digital Talent; Laura Gil, directora de Transformació Digital d'Estrella Damm o Daniel Fletcher, director d'Innovació i Desenvolupament Corporatiu del Primavera Sound.

Igualment la Mobile Week destinarà l'últim cap de setmana a les famílies amb una programació especial. El jove youtuber Miquel Montoro, experiències plàstiques i visuals o tallers de robòtica, són algunes de les activitats que formen part del 'Family Day'. Totes les activitats, gratuïtes amb inscripció prèvia a la pàgina web oficial del Mobile Week Barcelona, es poden consultar a l’Agenda de MetaData.