Artificia, la plataforma que uneix la intel·ligència artificial i el món artistíc

Impulsen un espai de diàleg per impulsar la col·laboració entre el món tecnològic i creatiu per dinamitzar ambdues indústries

Categories:

RedaccióACN

Artificia ja ha programat tres sessions amb experts de la tecnologia i les arts
Artificia ja ha programat tres sessions amb experts de la tecnologia i les arts | CC0

Neix una nova plataforma anomenada Artificia que té com a objectiu unir el potencial de la intel·ligència artificial (IA) i les arts per promoure la creativitat augmentada. L’espai vol esdevenir un punt de connexió i debat amb experts, investigadors i artistes per aplicar les possibilitats que ofereix la tecnologia en les indústries artístiques amb trobades virtuals i físiques, així com divulgar i fer més accessibles les innovacions.

El projecte ja ha programat tres sessions en línia entre març i maig amb accés obert i gratuït centrades en la creativitat musical i l’ús de la IA. El format serà de performances en directe i presentacions d’iniciatives, a més de debats amb experts internacionals i locals. "Vam detectar que hi havia un gran potencial de persones implicades en aquestes àrees, tant en l'àmbit universitari, de centres especialitzats d’investigació, com d’artistes i creadores que no tenien un espai comú de trobada i intercanvi d’idees, així com de divulgació de la creativitat computacional a altres públics menys especialitzats", expliquen els organitzadors sobre la proposta.

Les diverses activitats comptaran amb la participació de personalitats de referència en els àmbits tecnològic i creatiu de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), l’ESMUC i el Music Technology Grup (MTG), així com d'altres institucions internacionals de diferents països com el Regne Unit, Itàlia, Estats Units o Grècia.

Artificia és una iniciativa coorganitzada entre The Visual Suspects, l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), Kreomúsica i UPF Ventures, i compta amb la col·laboració de l’ESMUC, el Music Technology Group (MTG) de la UPF i el Festival Cruïlla.