Coberts d’usar i menjar, la proposta guanyadora del premi Innofood

La ‘start-up’ Voilà presenta una solució comestible i sostenible apta per tots els públics

Categories:

Redacció

Vaixelles, coberts i gots biodegradables i sostenibles
Vaixelles, coberts i gots biodegradables i sostenibles | Elisava

La start-up Voilà ha guanyat el primer premi d'Infood per la seva proposta de coberts comestibles, que substitueixen els de plàstic. Estan fets amb cereals, sense gluten i sense lactosa, de manera que són aptes per tots els públics i introdueixen el nou concepte use&eat, usar i menjar. Els premis Innofood estan impulsats per Barcelona Activa i Mercabarna per reconèixer el valor de les empreses que promouen la innovació en l'àmbit gastronòmic.

La proposta ha estat dissenyada per Laura Gispert, estudiant d'Elisava, i es preveu que es llanci al mercat durant el mes de febrer. No només produeixen coberts, sinó que també fan gots i vaixelles d'un sol ús. Compta amb l'etiqueta de desbaratament zero i els productes són ecològics i biodegradables. Si el comensal decideix no menjarse'ls, desapareixen de totes formes en 30 dies.

Aquest any s'ha celebrat la segona edició del certamen, en la que han participat 12 start-ups que han rebut formació relacionada amb la gerència i el sector alimentari. Els premis posen en relleu la innovació, la sostenibilitat i l'emprenedoria amb relació al techfood. A més, les solucions guanyadores, compten amb el suport de l'organització que els hi cedeix un espai al Food Trade Center de Mercabarna, de manera que poden seguir desenvolupant les seves propostes.

Finalistes

Les empreses emergents finalistes han estat Let's Cook i Gastrocampo. Aquesta primera ha estat premiada per la seva pàgina web, que distribueix setmanalment aliments als seus subscriptors. La segona ha estat valorada per ser un marketplace B2B que redueix els intermediaris i apropa els petits i mitjans productors d'aliments a càterings, restaurants i botigues. Let’s Cook ja es troba en funcionament des de fa temps, però Gastrocampo encara està en fase de proves pilot.