La UAB formarà professionals experts en Intel·ligència Artificial
La universitat oferirà el curs 2021-2022 fins a 40 places per a la nova titulació especialitzada en una tecnologia que manca de talent qualificat
Categories:
La Universitat Autònoma de Barcelona amplia la seva oferta amb els Estudis en Intel·ligència Artificial a l’Escola d’Enginyeria. La titulació consta de 240 crèdits impartits en quatre cursos amb 40 places de nou accés i amb l’anglès com a llengua única. La formació es troba en fase d’aprovació com a grau oficial del sistema català, tot i que la matriculació es podrà fer des del primer moment a preus públics per al curs 2021-2022.
La titulació oferirà una formació integral en IA que permetrà als titulats dissenyar sistemes intel·ligents que donin resposta als reptes de la societat, proporcionant els fonaments cognitius, matemàtics i algorísmics dels processos de raonament i aprenentatge automàtic necessaris per desenvolupar aplicacions en tots els àmbits de la IA, com ara la visió per computador, el llenguatge natural, l'anàlisi de dades, la robòtica o els agents autònoms. L’objectiu és dotar de professionals qualificats un sector amb un creixement exponencial, però una manca de talent preparat per abordar-ne el desenvolupament.
Formació multidisciplinària
Els estudis també preveuen la formació de professionals conscients de les implicacions humanes, socials, legals i ètiques de l'aplicació de la intel·ligència artificial en el marc del que s'ha definit com Human-Centered Artificial Intelligence, una perspectiva híbrida cientificohumanística que pot també contribuir a reduir la bretxa de gènere habitualment existent en els estudis tècnics.
Tal com assenyala el centre en un comunicat, la UAB aprofita la condició d'universitat de campus multidisciplinari per oferir un pla d'estudis que uneix els aspectes tècnics de la IA amb la seva aplicació en una gran varietat de dominis gràcies a la participació de diferents facultats (Escola d'Enginyeria, Facultat de Ciències, Filosofia i Lletres, Psicologia, Dret, Economia i Empresa, Ciències Polítiques i Sociologia, Ciències de la Comunicació i Traducció i Interpretació) i centres de recerca (amb la implicació activa de dos centres de referència en IA, el Centre de Visió per Computador i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial).
La posada en marxa de la titulació compta amb el suport de la Generalitat mitjançant l'Estratègia Catalonia.AI per convertir Catalunya en un pol tecnològic mundial en tecnologia d'intel·ligència artificial. El Govern aportarà 400.000 euros els dos primers anys de posada en marxa d'aquesta titulació.