La Universitat de Girona activa el Campus Robòtica

La institució pretén acostar les noves tecnologies a la ciutadania i fomentar les relacions amb les empreses

Categories:

ACN

La UdG crea el Campus Robòtica per transmetre coneixement a la ciutadania
La UdG crea el Campus Robòtica per transmetre coneixement a la ciutadania | Cedida

La Universitat de Girona ha engegat el Campus Robòtica amb la intenció de transferir a la ciutadania el coneixement que generen sobre aquest àmbit. A més, la idea és fomentar les relacions entre les empreses i la institució per tal d'enfocar les recerques segons les demandes del sector i que, a la vegada, els negocis es beneficiïn del coneixement que té la UdG en robòtica.

El Campus Robòtica compta amb professionals especialitzats en diferents àmbits tecnològics, com la intel·ligència artificial, la visió per computador, la percepció 3D o el big data. També treballen amb l'internet de les coses aplicat a la automatització marina, submarina, mòbil, aèria, industrial, educativa i de consum, la domòtica i la salut intel·ligent.

El paper d'aquests especialistes consisteix a actuar com a laboratori d'idees, aportant una visió externa i independent i oferint recomanacions en la planificació i priorització de les accions del mateix Campus, així com assessorament sobre el model de relació amb el sector empresarial i la projecció exterior.

El projecte neix fruit d'un context en el qual els autòmats cada cop estan més presents en el nostre dia a dia. Si bé fa uns anys es dissenyaven per treballar de forma aïllada dels humans, els avenços en intel·ligència artificial han permès obrir-los la porta en els entorns humans i de la vida quotidiana, com per exemple en el cas dels aspiradors robot.