Telegram aconsegueix 25 milions d’usuaris en tres dies

L’aplicació es beneficia de la polèmica generada per les noves polítiques de privacitat de WhatsApp

Categories:

Redacció

Les descàrregues de Telegram creixen exponencialment
Les descàrregues de Telegram creixen exponencialment | Telegram

Telegram està arrasant en les descàrregues entre els consumidors de telefonia mòbil. En tres dies han aconseguit sumar 25 milions d'usuaris nous d'arreu del món, dels quals un 27% són europeus. Aquest augment de la seva popularitat és a causa de la recent polèmica sobre les noves polítiques de privacitat de WhatsApp, que han provocat un èxode a altres apps.

L'aplicació té presència en el mercat des de fa set anys i des dels inicis s'ha posicionat com l'alternativa de WhatsApp, tot i que ha jugat un paper petit enfront d'aquesta última. Ara Telegram ha arribat als 500 milions d'usuaris, tal com han destacat en un missatge enviat a tots els seus clients.

Telegram és una aplicació de missatgeria molt similar a WhatsApp gratuïta i instantània. Permet enviar missatges de text, àudios, documents adjunts i vídeos de més de 2 GB. En termes de privacitat, ofereix aparèixer amb un nom d'usuari en comptes d'amb el número de telèfon, també xats que s’autodestrueixen i trucades encriptades.

L'èxit de Signal

Signal és l’altra plataforma que s’ha beneficiat de la nova política de WhatsApp. L'app destaca per les seves polítiques de seguretat i privacitat, ja que va ser creada amb la referència de perfils polítics i periodístics. A més, la plataforma compta amb el suport de personalitats influents com Elon Musk, CEO de Tesla i SpaceX, i Edward Snowden, exagent de la CIA.

WhatsApp es defensa

La pèrdua d'usuaris i el creixement de les altres aplicacions de missatgeria instantània han provocat que WhatsApp es vegi amb l'obligació de defensar-se i justificar el canvi en les seves polítiques. La companyia ha destacat via Twitter que l'aplicació continuarà protegint la informació privada, que no podrà accedir a les ubicacions ni compartir l'agenda de contactes, i que tampoc manté registres de les trucades. A més, apunta que els usuaris poden escollir eliminar els missatges i descarregar les dades.