Signal és la nova competència de WhatsApp

La nova política de privacitat de dades de l’empresa propietat de Facebook provoca que molts usuaris migrin de plataforma

Categories:

Redacció

Signal ofereix més privacitat als seus usuaris que WhatsApp
Signal ofereix més privacitat als seus usuaris que WhatsApp | Signal

La plataforma de missatgeria instantània Signal s'està alçant com la nova competència de WhatsApp. Molts usuaris no estan d'acord amb la recent política de privacitat de dades de l'empresa propietat de Facebook, de manera que han decidit prescindir dels seus serveis i migrar a altres aplicacions.

La nova política de privacitat de WhatsApp, que entrarà en vigor el febrer d'aquest any, estipula que la totalitat de la informació dels seus usuaris serà compartida amb Facebook. A més, donarà més protagonisme als comerciants per a les publicitats, deixant al descobert moltes de les dades dels seus usuaris.

Enfront d'aquesta acció per part de WhatsApp, molts consumidors han decidit optar per altres vies de comunicació de característiques similars, com Telegram o Signal. Ambdues són de descàrrega gratuïta, missatgeria instantània i permeten compartir fotos, vídeos i documents, però la que més usuaris nous ha aconseguit en els darrers dies ha estat aquesta última.

Avantatges de Signal

L'aplicació Signal va ser creada utilitzant com a referència perfils polítics i periodístics, i té com a principis la privacitat i la seguretat. A més utilitza un codi obert que permet als desenvolupadors tecnològics accedir i trobar bugs. Destaca per reduir al mínim les metadades que recull dels usuaris. També compta amb missatges que s'autodestrueixen i fins i tot, permet ocultar la IP dels usuaris.

L'app compta amb el suport de personalitats reconegudes que no han dubtat en recomanar-la als seus seguidors. Entre aquestes persones destaca Edward Snowden, exagent de la CIA i Elon Musk, CEO de SpaceX i Tesla.