WhatsApp actualitza la política de dades a favor de Facebook

La companyia obliga els usuaris a acceptar noves condicions per continuar utilitzant el servei a partir del mes de febrer

Categories:

Redacció

WhatsApp vol integrar les dades dels usuaris de la seva app amb Facebook
WhatsApp vol integrar les dades dels usuaris de la seva app amb Facebook | CC0

WhatsApp ha donat una sorpresa als seus usuaris amb l’inici del nou any: cal acceptar unes noves condicions i termes d’ús per continuar gaudint de l’aplicació. Els canvis no entraran en vigor fins al pròxim 8 de febrer, però la companyia ja ha començat a alertar els clients amb missatges per obtenir el consentiment per comparir dades amb Facebook i gestionar les converses.

Fins al moment, l’app de missatgeria ja recaptava informació sobre la ubicació, el temps de l’usuari en línia, la interacció amb els contactes, tipus de comunicacions que es feien o si es formava part d’algun grup, entre altres. Ara WhatsApp també vol saber quins serveis comercials s’utilitzen a través de la seva plataforma, el que significa que, si s’accepten les noves normes, podrà obtenir dades sobre les transaccions que una persona efectua.

Això serà necessari de cara a poder compartir amb més facilitat la informació amb Facebook, també propietat de la companyia, i d’incloure publicitat a WhatsApp. Fa temps que la companyia treballa a incorporar un sistema d’anuncis personalitzats i una funcionalitat que permetrà converses entre venedors i compradors, com ja passa amb Facebook Shops.

Per tant, tots aquells que en la versió anterior van activar l’opció de “no compartir la informació del compte de WhatsApp amb Facebook”, ara no podran repetir-ho i es veuran obligats a aquest trasllat de dades una i altra.

Cessió de dades personals

Amb la nova política, totes les dades dels usuaris de WhatsApp i Facebook podran ser usades a ambdues plataformes. Més enllà de l’activitat a cada xarxa, la plataforma de missatgeria també pot oferir el nostre propi número de telèfon i dels nostres contactes, obtingut a través de la funció de carregar l’agenda per saber qui utilitza l’eina. Si aquesta fitxa conté dades com la data de naixement, el lloc de residència o la feina, és informació que la companyia també té dret a emmagatzemar.

Pel que fa a la ubicació, no es cedeix únicament quan s’activa el GPS, sinó que l’app registra dades com l’adreça IP o els codis d’àrea del telèfon mòbil encara que no es tingui obert cap xat en aquell instant. El fet de tenir la xarxa oberta en segon pla ja permet enviar-li informació.

WhatsApp ha justificat que tots aquests canvis i recopilació de dades no té finalitats comercials, sinó que es busca “operar i proporcionar serveis, com el suport tècnic, completar compres o transaccions, millorar-les, corregir-les i personalitzar-les, així com connectar-los amb els productes de les empreses de Facebook”. En el comunicat informatiu sobre els canvis, la companyia ha assegurat que pretén “entendre com s’utilitzen els serveis, els avaluen i els milloren”.

Etiquetes