Amazon obre un nou centre logístic a Rubí

La companyia preveu crear més de 400 llocs de feina directes i indirectes

Categories:

Redacció

Amazon amplia la cobertura de repartiment a Barcelona amb una nova estació logística a Rubí
Amazon amplia la cobertura de repartiment a Barcelona amb una nova estació logística a Rubí | Amazon

Amazon obrirà aquesta tardor un nou centre logístic de 25.540 metres quadrats a Rubí (Vallès Occidental), a l’àrea indutrial de Ca Roses. La nova estació crearà cent nous llocs de feina fixes durant el primer any d'activitat, a més de més de 300 llocs per a conductors, que seran contractats per nou companyies de lliurament independents amb qui han establert una col·laboració.

Al mateix temps, la multinacional inaugurarà un nou espai a Leganés (Madrid) de 24.767 metres quadrats i amb la capacitat de generar més de 200 oportunitats laborals.

8 anys d’Amazon a Espanya

La xarxa logística de Amazon a Espanya va arrencar amb el seu centre logístic de Sant Ferran d'Henares (Madrid), que va començar a operar en 2012, un any després de la posada en marxa d'Amazon.es.

Al llarg dels últims 7 anys, la companyia ha obert quatre centres logístics situats al Prat (Barcelona), Martorelles (Barcelona), Castellbisbal (Barcelona), Illescas (Toledo), i ha anunciat recentment la pròxima obertura de dos centres més a Dos Hermanas (Sevilla) i Alcalá de Henares (Madrid). Així mateix, Amazon compta també amb dos centres logístics urbans a Madrid i Barcelona, que proporcionen lliuraments ultraràpids als seus clients Prevalgui en aquestes ciutats mitjançant el servei Prevalgui Now; a més de dos centres de distribució, situats a Getafe (Madrid) i Barberá del Vallés (Barcelona), i catorze estacions logístiques situades per tot el país per a reforçar els seus serveis de lliurament en benefici dels clients i venedors.

Amazon ha invertit a Espanya 2.900 milions d'euros entre 2011 i 2018, en infraestructura, enviaments, salaris i beneficis per als empleats, entre altres. Les inversions realitzades inclouen també dos centres de desenvolupament de programari (Tech Hubs) a Madrid i Barcelona que, a la fi de 2019, empraven en total a prop de 300 enginyers, desenvolupadors de programari, científics de dades, experts en aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial. Només en 2019, Amazon va crear 2.200 ocupacions, augmentant la seva força laboral a 7.000 empleats fixos a Espanya.