El Govern aporta 1,2 MEUR a un nou campus de formació digital a Barcelona

El projecte formarà professionals digitals i programadors

Redacció

42 Barcelona forma professionals digitals
42 Barcelona forma professionals digitals | Pixabay

El Govern destinarà 1,2 milions d'euros entre 2021 i 2024 per crear 42 Barcelona, un campus destinat a la formació i entrenament digital gratuït de professionals digitals qualificats i de programadors informàtics experts.

El programa proposa un model formatiu digital intensiu que ofereix coneixements digitals avançats a persones que vulguin orientar les seves carreres professionals cap aquesta branca o bé adquirir noves habilitats.

El seu objectiu principal és preparar la societat per a poder comprendre i utilitzar les noves tecnologies, de manera que els preparin per a les noves professions digitals. A més, també busca formar en aquests camps per a poder donar resposta a les necessitats del mercat laboral.

Antecedents

El model d'aquest campus es basa en l'escola francesa 42, un centre de formació gratuït que no exigeix cap títol acadèmic als seus alumnes. No funcionen amb classes ni professor, sinó amb autoaprenentatge, ja que cada un pot utilitzar un ordinador ell sol i trobar i filtrar tota la informació necessària. Aquest model va sorgir amb el pensament que qualsevol pogués accedir al centre, no només la gent amb una bona posició econòmica.

El campus es posarà en marxa al Parc Tecnològic Barcelona Activa i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i Telefònica, que ja ha obert altres centres com aquest a Madrid, i està treballant en els de Màlaga, València i Biscaia.