‘Coronavirus’ i ‘receptes de pa’, entre les recerques més populars del 2020

Google Trends publica el llistat dels tòpics més consultats en aquest últim any

Categories:

Redacció

Entre les cerques més populars destaquen el coronavirus i les receptes de pa
Entre les cerques més populars destaquen el coronavirus i les receptes de pa | Pixabay

El 2020 ha estat un any de confusió i incertesa a causa de la pandèmia de la covid-19, cosa que ha quedat reflectida en les recerques de Google Trends. El tòpic més buscat a Espanya ha estat el terme coronavirus, però també destaca l'interès per les receptes casolanes de pa.

El llistat publicat per Google Trends es divideix en diferents categories tematiques, com educació, receptes i entreteniment. En el cas de la llista general, les cinc cerques més destacades són variades.

En primer lloc apareix el terme coronavirus, seguit de les eleccions d'Estats Units. En tercer lloc està Classroom; en quarta posició, La Liga; i Kobe Bryant és el cinquè.

Cerques més populars

El terme més popular en totes les classificacions ha estat el coronavirus. Sobretot en el cas de la pregunta "Com...?": com fer una mascareta de tela, com es contagia el virus, com fer desinfectant de mans o com saber si tinc coronavirus. Però no només això, altres cerques repetides han estat "Per què se'n diu coronavirus, per què la gent compra paper higiènic, quan es cobra l'erte i quan es passa de fase". Resultats que són un clar reflex de la situació viscuda aquest 2020.

Després de les cerques sobre el coronavirus, l'altre gran tema que destaca en el llistat de Google Trends és el pa casolà. Com fer-lo, com es fa massa mare o llevat fresc són algunes de les preguntes que més s'han fet durant el confinament els usuaris d'Internet.

Educació

L'efecte de la pandèmia en l'educació també queda reflectit en les recerques de Google, ja que aplicacions i eines educatives com Classroom,Aules, Liveworksheet i Snappet lideren la llista. La Llei Celaá, tot i que és recent, també s'ha situat entre els termes més buscats d'aquesta categoria. En la desena posició d'aquesta llista apareix també el concepte d'aprovat general com un ítem d'interès.

Receptes

Les receptes de pa casolà han estat les més buscades si parlem de menjar. Sembla que el confinament ha generat un interès per la cuina, ja que també s'ha buscat molt el terme massa mare i llevat fresc, que serveixen per poder cuinar diferents plats. Els dònuts, galetes, magdalenes i natilles han tingut també un gran èxit entre els usuaris que han decidit consultar les receptes a Google.

Entreteniment

En relació amb l'entreteniment, els realities de Telecinco han estat els més exitosos: La isla de las Tentaciones, Supervivientes i la Casa fuerte se situen en el pòdium d'aquesta llista. Seguits per Mask Singer d'Antena 3 i tres produccions de Netflix: Gambito de dama, Unorthodox i El hoyo.
En el camp de la música, el més buscat ha estat Pau Donés, seguit per Pablo Alborán, Jerusalema i Cristina Ramos. Adele es posiciona en el cinquè lloc de la classificació, per sobre de quatre músics d'actualitat com són Sebastian Yatra, Mala Rodriguez, C Tangana i Travis Scott. El difunt compositor Ennio Morricone també es troba en aquesta categoria.