La Sala Barts, ara també en ‘streaming’
Gestmusic i Banister presenten un sistema de pantalles que afavoreix la interacció entre el públic i els artistes en els espectacles
Categories:
La Sala Barts, de la mà de Gestmusic i Banister, incorpora una nova plataforma digital que retransmet els espectacles via streaming, de manera que els espectadors puguin assistir-hi des de casa, convertint-se en públic virtual. A més, afavoreix la interacció entre l’audiència i els artistes gràcies a les múltiples pantalles que s'incorporen als espectacles.
La plataforma també canvia l'experiència de seguir un concert a distància, ja que permet situar l'espectador a l'escenari (a través de les pantalles), i ofereix algunes opcions d'interacció com fer peticions de cançons i conversar amb l'artista un cop finalitza l'actuació.
Traspassar fronteres físiques
Aquesta sala serà la primera de tot l'estat on es posarà en marxa el sistema. La prova servirà per comprovar l'èxit de la plataforma en una sala amb programació estable i, en aquest cas, amb un format híbrid que combina el concert presencial (sempre que les restriccions ho permetin) amb les possibilitats que ofereix la plataforma.
Festivals com el Guitar Bcn seran dels primers a fer ús d'aquesta nova tecnologia. S'hi han interessat diversos artistes i promotors, segons avança des de The Project el director de la sala Barts, Tito Ramoneda, que afirma que l'objectiu de tot plegat és que "la màgia del directe es pugui transmetre a l'espectador, traspassar la frontera física de la sala per arribar als espectadors a casa". Ramoneda no ha descartat que la plataforma sigui útil també per a altres tipus d'espectacles que acull la sala, i l'ha ofert també a empreses i promotors d'esdeveniments.
La iniciativa permet mantenir concerts i esprémer la monetització dels espectacles que per causa de la pandèmia –o qualsevol altra- no puguin admetre públic físic a les sales.
Primeres proves
Les primeres proves del sistema streaming ready les va dur a terme Gestmusic amb Banister aquest estiu per fer possibles quatre gales del programa de televisió Operación Triunfo, en el que van decidir no tenir públic físic per raons de seguretat.
A través d'aquesta tecnologia es van vendre prop de 20.000 entrades de streaming, 1.200 de les quals van convertir-se en públic virtual que acompanyava els cantants amb un sistema de multipantalla que cobria pràcticament tot el plató. Aquestes pantalles permetien que tant els concursants com el públic del programa pogués veure el públic virtual.