WindowSight permet visualitzar art en ‘streaming’

Els artistes que comparteixen les seves obres reben una retribució econòmica gràcies a la versió de pagament

Categories:

ACN

WindowSight permet visualitzar l'obra de més de 200 artistes via streaming
WindowSight permet visualitzar l'obra de més de 200 artistes via streaming | WindowSight

WindowSight és una start-up catalana que permet visualitzar obres d'art enstreaming des de mòbils i televisions intel·ligents. El seu catàleg disposa de més de 5.000 peces i compta amb la participació de més de 200 artistes de diverses disciplines (fotògrafs, pintors o il·lustradors), que reben una retribució per les seves obres gràcies al sistema de repartiment de guanys derivat del servei de pagament.

El funcionament d'aquesta aplicació és similar al d'altres plataformes de continguts, ja que compta amb la versió mòbil que permet visualitzar l'art, però també existeix la possibilitat de compartir el senyal amb els televisors mitjançant un codi QR en la versió Prèmium, aspecte que genera la sensació d'estar veient un quadre o una galeria d'art en directe.

Aquesta eina representa una forma de democratitzar l'art. De fet, el 50% dels beneficis del format de pagament es destinen als artistes que han compartit les seves obres. D'aquesta manera “saps que estàs pagant a l’artista que estàs veient al televisor, així promous que l’usuari vulgui pagar, perquè li paga concretament als artistes que està veient”, apunta el cofundador de WindowSight, Pol Rosset, així doncs "els usuaris poden gaudir de continguts d'artistes d'arreu del món, i a la vegada els artistes tenen una nova manera de difondre el seu contingut de manera digital."

En el context actual, on les sales d'exposicions i museus han quedat molt limitats, aquesta start-up ofereix una alternativa tant pels usuaris com pels artistes. Gràcies a la tecnologia aconsegueixen que l'art es pugui continuar consumint i que els artistes tinguin una via per compartir la seva obra i treure benefici. "Serà una sort donar una eina més als artistes en un moment de dificultats per poder continuar gaudint de l'art des de casa", afegeix Rosset.

L'aplicació està disponible per a dispositius Android i Apple, i en els seus primers mesos de proves ha reunit més de 3.500 usuaris.