El CTecno destina 22.000 euros en beques per a estudiants TIC

El programa ofereix ajuda econòmica per fer front al cost de la matrícula dels graus en Enginyeria Informàtica i Telecomunicacions, especialment dones

Categories:

Redacció

El programa ApadrinaTIC s'adreça preferiblement a dones
El programa ApadrinaTIC s'adreça preferiblement a dones | CC0

La fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) ha creat el programa ApadrinaTIC per donar suport econòmic i professional als estudiants d’Enginyeria Informàtica i de Telecomunicacions. L’objectiu és concedir un total de 22.000 euros en forma de beques per ajudar les persones sense els recursos financers necessaris per fer front a la matriculació d’un grau tècnic, amb un cost entre el 25% i el 50% més elevat que la resta.

La iniciativa s’adreça especialment a dones que vulguin iniciar la seva formació o que ja estiguin cursant els graus d’Enginyeria Informàtica i de Telecomunicacions en alguna universitat pública de Catalunya. L’ajuda econòmica es complementarà amb un acompanyament per part de professionals i amb un pla d’activitats específic per als alumnes. BMC, T-Systems, Minsait, Cisco, Basetis, Econocom Nexica, NetApp, Seidor, SITEP, Claranet i SII Concatel han estat les empreses sòcies del CTecno que han fet alguna aportació econòmica per concedir les beques i que participaran en la mentoria d’aquesta primera edició del programa.

Palanca per a la reconstrucció econòmica

Segons el Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2020 realitzat pel CTecno, el 72% de les empreses TIC catalanes ha tancat el 2019 millor que l’any anterior i prop d’un 40% preveu un creixement en la seva facturació per al 2020 tot i l’impacte de la covid-19.

Malgrat que les xifres mostren un paper clau de l’àmbit en la reactivació econòmica, l’estudi alerta que la manca de talent al sector TIC i la poca presència femenina pot suposar un fre per a la competitivitat de les empreses. Prop del 70% de les companyies incrementaria la seva facturació si disposés de més professionals formats, i actualment les dones només representen el 8,6% de les posicions tècniques al sector.

El president del CTecno, Joan Ramon Barrera, emmarca aquesta iniciativa en la “voluntat de donar resposta al desequilibri en la demanda laboral en sectors relacionats amb la tecnologia i la manca de professionals -sobretot dones- per satisfer-la i posiciona el talent com un element indestriable de l’evolució del sector”.

Per altra banda, Rosa Rodríguez, responsable del projecte ApadrinaTIC i membre del patronat del CTecno, remarca que “el projecte neix d’un grup d’empreses que dins la seva vessant de responsabilitat social, volen promoure un moviment dins el sector que el faci mes inclusiu, responsable i cooperatiu, i que cap estudiant que vulgui cursar una carrera tecnològica es vegi amb l’obligació de renunciar-hi per motius econòmics”.