OpenAI acomiada el seu CEO i cofundador i el relleva per l’exdirector executiu de Twitch

L’empresa desenvolupadora de ChatGPT destitueix fulminantment Sam Altman, que troba aixopluc a Microsoft, i fitxa Emmet Shear per comandar l’evolució de la IA conversacional

Redacció

L’abrupta sortida d’Altman (foto) ha provocat també la renúncia de la seva mà dreta, Greg Brockman
L’abrupta sortida d’Altman (foto) ha provocat també la renúncia de la seva mà dreta, Greg Brockman | Unsplash

El canvi de rumb sobtat en la direcció executiva d’OpenAI, l’empresa desenvolupadora de ChatGPT, ha provocat un joc de les cadires als càrrecs de comandament de les principals tecnològiques. El cofundador i CEO d’OpenAI, Sam Altman, liderarà un nou equip d’evolució i millora d’intel·ligència artificial a Microsoft després d’haver estat acomiadat de manera fulminant el passat divendres a causa de la “pèrdua de confiança” del consell directiu. El seu lloc l’ocuparà l’ex CEO de Twitch, Emmett Shear, que el mes de març va renunciar al seu càrrec després d’haver estat pare.

L’abrupta sortida d’Altman d’OpenAI ha provocat també la renúncia de la seva mà dreta, Greg Brockman, que l’acompanyarà en la seva nova aventura a Microsoft. Malgrat que durant el cap de setmana alguns inversors d’Open AI van pressionar per revertir la situació i evitar que Altman i Brockman complissin la intenció de fundar una nova start-up dedicada a la investigació de la IA, la junta directiva ha apostat finalment per encomanar la direcció a Shear.

L’ex CEO de Twitch sintonitza millor amb l’esperit altruista escèptic vers la intel·ligència artificial, base fundacional d’OpenAI i de la qual Altman s’havia allunyat durant els darrers temps, segons mitjans nord-americans com Bloomberg. La clau de la seva destitució s’ha de buscar en el creixent vessant comercial que Altman estava dotant als productes de l’empresa (el recent anunci d’una tenda per vendre accés a intel·ligències conversacionals, per exemple) i que començava a incomodar alguns membres de l’equip d’investigació i desenvolupament de la companyia.