OpenAI presenta GPT-4 Turbo, la versió actualitzada i ampliada de GPT-4

La companyia permetrà generar versions personalitzables de ChatGPT, que es podran crear sense saber programar i comercialitzar en una nova botiga virtual

Categories:

Redacció

ChatGPT ja supera els 100 milions d'usuaris setmanals a escala mundial
ChatGPT ja supera els 100 milions d'usuaris setmanals a escala mundial | Levart_Photographer (Unsplash)

Més de 100 milions de persones ja fan servir ChatGPT de manera setmanal. Així ho ha desvelat OpenAI aquest dilluns al vespre durant el DevDay, la primera conferència que ha ofert la companyia per presentar les principals novetats que el xatbot basat en intel·ligència artificial generativa oferirà als desenvolupadors que treballen amb l’eina. Una cita en què s’han anunciat dues novetats principals: el llançament de GPT-4 Turbo i la possibilitat de crear versions personalitzables de ChatGPT.

GPT-4 Turbo és el nou gran model de llenguatge d’OpenAI, una versió renovada de GPT-4 que es diferencia del seu antecessor en dos aspectes principals. El primer d’ells és que el corpus està entrenat amb informació del món real que arriba fins a l’abril de 2023, una actualització important, ja que fins ara el model només comptava amb dades fins al setembre de 2021. El segon és l’increment de la longitud del context que podíem aportar-li com a usuaris en un apunt (prompt): fins ara estava limitat als 32.000 caràcters, però ara la xifra es multiplica per quatre, fins a arribar als 128.000 (unes 300 pàgines de text). El nou model ja es troba disponible en versió de prova per als desenvolupadors de pagament, i l’empresa preveu llançar un model més estable per a la resta de programadors en les pròximes setmanes.

Per altra banda, OpenAI també ha presentat els GPTs, unes versions personalitzables de ChatGPT que podrà crear qualsevol usuari sense necessitat de saber programar. La intenció és que aquests nous xatbots s’especialitzin en informacions i tasques concretes, com pot ser fer una sèrie de cerques a internet o organitzar un calendari personal. Els GPTs podran ser de caràcter privat o públic, i en el futur es podran monetitzar a través de la GPT Store, una botiga virtual que la companyia llançarà durant el mes de novembre. D’entrada, només amb propostes de “creadors verificats”, però més endavant, obert a tots els usuaris. Des de l’empresa han subratllat que aquestes versions protegiran la privacitat dels consumidors i que els creadors dels GPTs no tindran accés a les converses privades. Ara bé, també han mencionat que OpenAI sí que implementarà una sèrie de mesures per evitar que aquests xatbots personalitzats atemptin contra les polítiques d’ús del producte.