OpenAI anuncia DALL·E 3 amb l’objectiu de recuperar el tron de les IA generatives d’imatges

L’eina s’integra de manera nativa a ChatGPT i augmenta els controls per evitar continguts il·legals, desinformació o suplantació d’artistes

Redacció

DALL·E 3 es llançarà a principis d'octubre per als subscriptors de ChatGPT PLUS i durant la tardor per als laboratoris d'investigació
DALL·E 3 es llançarà a principis d'octubre per als subscriptors de ChatGPT PLUS i durant la tardor per als laboratoris d'investigació | Levart_Photographer (Unsplash)

Gairebé un any després del llançament de la beta pública de DALL·E 2, OpenAI ha desvelat aquest dimecres que ben aviat es trobarà disponible DALL·E 3, la nova versió de la intel·ligència artificial generativa d’imatges responsable de l’eufòria viscuda durant els darrers mesos. La nova versió suposa un pas endavant respecte a la predecessora i té com a principal novetat la integració amb ChatGPT, de manera que es podrà fer servir des de la interfície del xatbot.

Segons explica OpenAI a la seva pàgina web, la nova versió de DALL·E s’ha dissenyat amb l’objectiu de representar amb molta més fidelitat els textos i descripcions introduïts, de manera que els usuaris no hagin d’aprendre enginyeria d'anotacions (prompts) per fer-lo servir. Tot i que no s’ha especificat quins aspectes concrets s’han millorat, sí que s’han mostrat exemples de com, amb la mateixa descripció, el resultat visual és més fidel al text demanat.

Comparació de la mateixa descripció introduïda a DALL·E 2 i DALL·E 3 | Imatges: OpenAI

D’altra banda, els creadors de DALL·E 3 asseguren que s’ha intensificat el focus en la seguretat i la legalitat de les imatges que genera. Així, l’eina imposa limitacions quan se li demana contingut violent, per a adults o que generi discursos d’odi. També evitarà crear imatges basades en noms propis o figures públiques per no alimentar la desinformació. En una línia similar, instigada probablement per denúncies de professionals, el nou model es negarà a generar imatges que es basin en l’estil d’un artista viu. De fet, l’empresa ha habilitat un formulari perquè els creadors demanin que les seves obres s’excloguin de futurs entrenaments de l’eina.

Els primers que podran posar a prova el nou DALL·E 3 seran els subscriptors de ChatGPT Plus i els clients empresarials, que podran fer servir a l’API a principis d’octubre, mentre que els laboratoris d’investigació hi tindran accés durant la tardor. Tanmateix, es desconeix la data en què el model s’obrirà a tot el públic.