Una aplicació de venda de seients de vols d’última hora, guanyadora de la 12a Mostra d’Emprenedors de Girona

La plataforma, que es troba en fase de desenvolupament, està previst que entri en funcionament el juny del 2024

RedaccióACN

La sostenibilitat es pot veure en altres projectes com Floueri, amb la venda en línia de flors seques i preservades; i Proasis, gelats rics en proteïnes i probiòtics
La sostenibilitat es pot veure en altres projectes com Floueri, amb la venda en línia de flors seques i preservades; i Proasis, gelats rics en proteïnes i probiòtics | ACN

No.flights, una aplicació amb seu a Girona i que té com a objectiu vendre seients buits d’avions a última hora, ha estat la guanyadora de la 12a Mostra d’Emprenedors de Girona, que s’ha celebrat aquest dijous 16 de novembre. El projecte guanyador, que se l’ha distingit per part del jurat per la seva navegació senzilla i gamificació, està previst que entri en funcionament el mes de juny de 2024, ja que actualment es troba en fase desenvolupament, i que aconsegueixi vols un 80% més econòmics.

La sostenibilitat és un dels aspectes fonamentals entre els tres finalistes. Per un costat, es troba Floueri, una botiga en línia de flors seques i preservades, que proposa la comercialització de plantes que redueixin el consum de l’aigua en comparació amb les flors naturals. Per l’altra, hi ha Proasis, que fa ús d’ingredients naturals per oferir gelats rics en proteïnes i probiòtics i està previst que, a partir del mes de gener de 2024, faci també el salt als iogurts, cremes de formatge per untar i xocolates.

També aposta pel medi ambient Evertia, una iniciativa que va néixer aquest mateix any i que suggereix jardins verticals per decorar espais interiors i exteriors a partir d’una instal·lació basada en l’aprofitament. Destaca el fàcil muntatge, així com la seva construcció a partir de plàstic totalment reciclat i un sistema de rec semiautomàtic.

La Mostra d’Emprenedors de Girona porta dotze edicions donant visibilitat i premiant la creativitat i l’empenta del teixit empresarial gironí. Les empreses que participin han de complir el principal requisit de fer menys de cinc anys que hagin començat a desenvolupar el seu projecte, a l'hora de fer ús de la innovació tecnològica. Entre els aspectes que es valoren per part del jurat, hi ha la seva viabilitat econòmica, la creativitat, la sostenibilitat i l’impacte social i ambiental.